Аустрија у мају планира да покеће туристичке капацитете?

Аустријска влада средином маја планира покренути "угашени" туризам у земљи, који је због пандемије корона вируса у потпуности заустављен.

Регион 08.04.2020 | 14:06
Аустрија у мају планира да покеће туристичке капацитете?

Елисабетх Кöстингер, министрица туризма у влади Себастиана Курза казала је данас да се средином маја планирају поново покренути хотелска индустрија, ресторани и угоститељски објекти.

"Онај ко планира одмор за љето, требао би размислити о томе да га проведе у Аустрији, али да је здравље главни приоритет и задржавање ширење корона вируса", казала је Кöстингер, а преноси Куриер.

Навела је како се не може процијенити како ће се развијати ситуација у сусједним земљама, посебно уведене карантинске мјере, али је одмор у Аустрији препоручљив на неколико начина.

Влада разматра на који начин ће се поновно покренути пословање хотела и угоститељског сектора, а извјесно је да ће се нека правила морати донијети, као што је понашање у вањским базенима.

"Правила су у изради. Важно је да се поштују хигијенске мјере, а то се односи и на све компаније које нуде услуге смјештаја", казала је Кöстингер нагласивши да су различити захтјеви удаљености на концертима од оних на планинарској стази.

Засад нема поузданих процјена хоће ли Аустријанци успјети надокнадити недостатак страних гостију. Казано је како су посебно важни гости из Њемачке те су с властима у овој земљи у сталном контакту.

(Клиx)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дрекавац

08.04.2020 12:18

Оно, кад човјек снује, а Бог одлучује. Некад ми драго да видим да има луђих и од нас! То они имали састанак с короном, па договорили, мм?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

08.04.2020 12:39

Паметни људи и нису користили никакву јефтину политичку пропаганду него размишљали својом главом, постоји лијек за маларију хидроклорокин који заједно са цинком доста успјешно лијечи најтеже случајеве короне.Не може се читава економија зауставити зато што се то неком ћефне. Код нас увијек неки комесари, букачи и продавци магле одлучују о важним питањима , кад ћемо се опаметити ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трта

08.04.2020 13:10

Па и код њих је све било заустављено, ста млатис дзаба само нек се несто прица

Name

Мецава

08.04.2020 13:28

Никад Маркане,никад !!! На велику залост! Док год нам капу кроје управо ти набројани нема нам спаса!!!

Name

Боки

08.04.2020 13:11

А корона,.........?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

08.04.2020 13:40

Корона је јаране ту,и увек це бити ту.Па нису они глупи,ако смо ми,сабрали су два и два...

Name

Аустрија

08.04.2020 13:39

се понаса и доноси одлуке пратеци ситуацију у земљи и мисли на своје градјане!!!! Док код нас политицари све сто могу прилагодјавају свом лицном интересу и да сто дузе остану на власти а цијена коју градјани морају да плате , то им је последња рупа на свирали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

08.04.2020 14:42

Да слажем се, додуше нове генерације код нас су хвала Богу углавном ОК и неможе им се продавати магла, ови што осјетили СФРЈ благодети возе последњи круг у Монци.....