Austrija u maju planira da pokeće turističke kapacitete?

Austrijska vlada sredinom maja planira pokrenuti "ugašeni" turizam u zemlji, koji je zbog pandemije korona virusa u potpunosti zaustavljen.

Region 08.04.2020 | 14:06
Austrija u maju planira da pokeće turističke kapacitete?

Elisabeth Köstinger, ministrica turizma u vladi Sebastiana Kurza kazala je danas da se sredinom maja planiraju ponovo pokrenuti hotelska industrija, restorani i ugostiteljski objekti.

"Onaj ko planira odmor za ljeto, trebao bi razmisliti o tome da ga provede u Austriji, ali da je zdravlje glavni prioritet i zadržavanje širenje korona virusa", kazala je Köstinger, a prenosi Kurier.

Navela je kako se ne može procijeniti kako će se razvijati situacija u susjednim zemljama, posebno uvedene karantinske mjere, ali je odmor u Austriji preporučljiv na nekoliko načina.

Vlada razmatra na koji način će se ponovno pokrenuti poslovanje hotela i ugostiteljskog sektora, a izvjesno je da će se neka pravila morati donijeti, kao što je ponašanje u vanjskim bazenima.

"Pravila su u izradi. Važno je da se poštuju higijenske mjere, a to se odnosi i na sve kompanije koje nude usluge smještaja", kazala je Köstinger naglasivši da su različiti zahtjevi udaljenosti na koncertima od onih na planinarskoj stazi.

Zasad nema pouzdanih procjena hoće li Austrijanci uspjeti nadoknaditi nedostatak stranih gostiju. Kazano je kako su posebno važni gosti iz Njemačke te su s vlastima u ovoj zemlji u stalnom kontaktu.

(Klix)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

08.04.2020 14:18

Оно, кад човјек снује, а Бог одлучује. Некад ми драго да видим да има луђих и од нас! То они имали састанак с короном, па договорили, мм?!

ODGOVORITE
Name

Marko

08.04.2020 14:39

Pametni ljudi i nisu koristili nikakvu jeftinu političku propagandu nego razmišljali svojom glavom, postoji lijek za malariju hidroklorokin koji zajedno sa cinkom dosta uspješno liječi najteže slučajeve korone.Ne može se čitava ekonomija zaustaviti zato što se to nekom ćefne. Kod nas uvijek neki komesari, bukači i prodavci magle odlučuju o važnim pitanjima , kad ćemo se opametiti ?

ODGOVORITE
Name

Trta

08.04.2020 15:10

Pa i kod njih je sve bilo zaustavljeno, sta mlatis dzaba samo nek se nesto prica

Name

Mecava

08.04.2020 15:28

Nikad Markane,nikad !!! Na veliku zalost! Dok god nam kapu kroje upravo ti nabrojani nema nam spasa!!!

Name

Boki

08.04.2020 15:11

A korona,.........?

ODGOVORITE
Name

Gardista

08.04.2020 15:40

Korona je jarane tu,i uvek ce biti tu.Pa nisu oni glupi,ako smo mi,sabrali su dva i dva...

Name

Austrija

08.04.2020 15:39

se ponasa i donosi odluke prateci situaciju u zemlji i misli na svoje gradjane!!!! Dok kod nas politicari sve sto mogu prilagodjavaju svom licnom interesu i da sto duze ostanu na vlasti a cijena koju gradjani moraju da plate , to im je poslednja rupa na svirali!

ODGOVORITE
Name

Marko

08.04.2020 16:42

Da slažem se, doduše nove generacije kod nas su hvala Bogu uglavnom OK i nemože im se prodavati magla, ovi što osjetili SFRJ blagodeti voze poslednji krug u Monci.....