Корона у старачком дому, заражени корисници и запослени

Добре вијести о стању пандемије корона вируса у Хрватској нарушене су појавом заразе у једном дому за стара и изнемогла лица у Сплиту. Вирус је потврђен код 10 штићеника, а евакуисан је већи дио ове институције.

Република Српска 08.04.2020 | 10:13
Корона у старачком дому, заражени корисници и запослени

Како јавља Слободна Далмација ноћас је евакуисано 45 штићеника ове институције смјештене у Вуковарској улици пребачено у КБЦ Сплит, а пребацивање је трајало цијелу ноћ. У току је пребацивање преосталих штићеника.

Због овог у Сплит хитно стиже и министар здравства Вили Берош, а због стања у овој институције оштре критике изнио је и бивши СДП-ов министар Ранко Остојић чија је мајка штићеница овог дома.

"Ево како нас лажу! Ушуткавају новинаре! Браво ХДЗ! То се од вас и очекује. Нисте без разлога тамо ставили 'пораженог' градоначелника Омиша који за Нову ТВ изјави - десет дана имају симптоме. То се преведе у 'пар' дана! Истина је да 15 дана знате да су људи угрожени! И чекали сте да вам се не поквари статистика", написоа је на Фацебооку Остојић.

Сумња се да је вирус унио неки од запослених ове институције који није поштовао страга правила. Како хрватски медији неслужбено сазнају зараза се проширила и међу запосленима.

(Клиx)

Фото: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар