Korona u staračkom domu, zaraženi korisnici i zaposleni

Dobre vijesti o stanju pandemije korona virusa u Hrvatskoj narušene su pojavom zaraze u jednom domu za stara i iznemogla lica u Splitu. Virus je potvrđen kod 10 štićenika, a evakuisan je veći dio ove institucije.

Republika Srpska 08.04.2020 | 10:13
Korona u staračkom domu, zaraženi korisnici i zaposleni

Kako javlja Slobodna Dalmacija noćas je evakuisano 45 štićenika ove institucije smještene u Vukovarskoj ulici prebačeno u KBC Split, a prebacivanje je trajalo cijelu noć. U toku je prebacivanje preostalih štićenika.

Zbog ovog u Split hitno stiže i ministar zdravstva Vili Beroš, a zbog stanja u ovoj institucije oštre kritike iznio je i bivši SDP-ov ministar Ranko Ostojić čija je majka štićenica ovog doma.

"Evo kako nas lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo HDZ! To se od vas i očekuje. Niste bez razloga tamo stavili 'poraženog' gradonačelnika Omiša koji za Novu TV izjavi - deset dana imaju simptome. To se prevede u 'par' dana! Istina je da 15 dana znate da su ljudi ugroženi! I čekali ste da vam se ne pokvari statistika", napisoa je na Facebooku Ostojić.

Sumnja se da je virus unio neki od zaposlenih ove institucije koji nije poštovao straga pravila. Kako hrvatski mediji neslužbeno saznaju zaraza se proširila i među zaposlenima.

(Klix)

Foto: Klix

Komentari / 0

Ostavite komentar