"Мој муж је жртва здравственог система а не вируса"

Елна Пашагић је супруга синоћ преминулог доктора епидемиолога Шефика Пашагића. Након смрти супруга, иза којег је остало четверо малољетне дјеце, одлучила је изаћи у јавност и за Клиx.ба испричати све оно што се дешавало у посљедњих, кобних, 14 дана.

Босна и Херцеговина 06.04.2020 | 18:43
"Мој муж је жртва здравственог система а не вируса"

На самом почетку разговора говори нам да жели испричати истину ради других људи.

"Када се овакво нешто догодило љекару који се цијели свој радни вијек од 1987. године бавио јавним здравством, превенцијом у здравственој заштити и превенцијом заразних обољења... Шта ће се догодити неком пензионеру, неком човјеку из радничке класе", говори нам Елна.

Њен супруг др. Шефик Пашагић је добио температуру око 21. марта када је био код куће.

"Након два дана повишене температуре назвали смо ДЗ Вразова, јер смо пријављени ту, али мјесто пребавалишта нам је Ново Сарајево. Ја сам рекла да је супруг болестан, а с обзиром на то да је оваква ситуација, мора се прво позвати, јер се не може ићи директно у Дом здравља. Из ДЗ Вразова су ми рекли да мој супруг треба почети пити антибиотик Клацид. Без прегледа и без икаквих налаза", испричала је.

Каже да је питала да ли је то паметно те да ли неко може доћи код њих кући како би прегледали др. Пашагића. Такође каже да је њен супруг био спреман одмах се тестирати на корона вирус како би заштитио све остале.

"Рекли су ми да немају заштитне опреме да дођу и узму брис, а немају ни брисева. Рекла сам да онда неко треба доћи, ако он не може у дом здравља, ни у приватну клинику. Неко треба доћи, или из дома здравља или из Хитне помоћи. Рекли су ми да назовем Хитну. У Хитној су ми рекли да се јавимо Породичној медицини Вразова. Поново зовем Вразову, али ми кажу они не могу изаћи јер немају заштитне опреме", присјећа се Елна.

Позиви, позиви, позиви...

Др. Шефик Пашагић, каже његова супруга, почиње узимати антибиотик Клацид, али темпратура му није спала ни трећи ни четврти дан.

"Поново зовем, а докторица из Дома здравља Вразова ми каже да зовем Дом здравља Омер Маслић, јер нам је мјесто пребивалишта у Новом Сарајеву. Ја им кажем да је пацијент четврти дан под температуром те питам да ли је заиста битно гдје је мјесто пребивалишта и да могу по картону наћи све. Затим зовем ДЗ Омер Маслић, ту ми др. Сања Солдо каже да је Шефик њен пријатељ и да морамо звати Епидемиолошку службу".

Елна затим зове Епидемиолошку службу гдје јој кажу да су немоћни, јер они само могу узети брис, али не могу тек тако, јер има процедура.

"Из Епидемиолошке службе Шефика питају да ли је имао ранији контакт с неким ко је заражен, да ли је негдје путовао и слично. Одговарамо им да ништа од тога није било, али и да јесте био с неким ко је заражен, можда не зна, с обзиром на то да сви можемо бити клицоноше.

"Ту нам кажу да нема епидемиолошке слике. Ја им кажем да је Шефик епидемиолог и да ваљда он зна има ли епидемиолошке слике или не. Тражили смо да неко дође, да виде да ли антибиотик Клацид дјелује или не, јер четврти дан и даље има температуру", прича Елна.

Након тога поново зове ДЗ Омер Маслић, а ту сазнаје да они немају заштитну опрему да дођу кући, јер не знају је ли заражен.

"Ја сам сутрадан, пошто имамо приватну фирму Санитација, послала у ДЗ Омер Маслић 4 одијела једнократна - специјална. Дан прије су ме звали у Санитацију да као приватна фирма дамо јавној установи заштитна одијела. Замислите тог здравства и те организације. Ја сам рекла да ћемо поклонити одијела, само нека изађу на терен", каже Елна.

"Шефик опет сутрадан има температуру, опет ја зовем. На крају је др. Сања Солдо дошла код нас, без заштитног одијела, с маском и рукавицама, и како је рекла, дошла је јер је Шефик њен пријатељ. Слушалицама га је прегледала и рекла да нема никакве упале плућа. Дала је упутницу да уради лабораторијске налазе, али не у ДЗ Омер Маслић, него у Вразовој".

Дани пролазе...

С обзиром на то да је била субота навече, присјећа се, чекали су понедјељак.

"Опет зовем Вразову, упућују ме у Омер Маслић. Јавља се један љекар и каже ми да би они дошли, али да немају заштитне опреме и не знају је ли пацијент заражен. Питам их да ли они могу јавити Епидемилошкој служби да дођу и узму брис", говори наша саговорница.

Истиче да су дани пролазили у разговорима, да је Шефик из дана у дан пропадао, а да нико ништа није подузимао.

"Дошли су 31. марта и узели брис. Ту нам је помогла једна епидемиологиња из Завода за јавно здравство. Рекла је да ће изаћи на терен, а до тада нису имали довољно тестова. Значи, није било тестова, а не да није било епидемиолошке слике", закључује супруга преминулог доктора Пашагића.

Сазнајемо да је др. Пашагић звао своје пријатеље и специјалисте пулмологе који не раде на КЦУС-у, али су врхунски стручњаци попут проф. др. Зехре Диздаревић те их је молио за помоћ.

"Она му је рекла да он није једини случај и да је зову и други пацијенти којима није пружена медицинска помоћ односно преглед. Такође је звао и пулмолога др. Хаџимуртезића који би у оваквим ситуацијама, без обзира што су у пензији, дали свој допринос и дугогодишње искуство у лијечењу и заштити пацијената“, говори Елна.

Долази 1. април и из Завода за јавно здравство породици Пашагић потврђују да је налаз на коронавирус негативан.

"У међувремену смо урадили приватно комплетну крвну слику и ту видимо да је анемичан, да организам пада. Епидемиолог ми јавља да подигнемо налаз у ДЗ Омер Маслић. Ту доносим приватне налазе да покажем да је анемија. Ако је негативан налаз, како Шефик и даље има температуру и почиње кашљати, поред антибиотика. Ту ми кажу да се требам смирити те да супругу почнем давати цвеклу и шпинат, да се побољша крвна слика. Њему је жељезо било 4, а мушкарци треба да имају између 15 и 30. Рекла сам им да је можда бактеријска упала плућа, питала сам да ли то требам ја њима говорити", присјећа се.

Након тога је за супруга тражила да му дају упутницу за Клинички центар, односно за Подхрастове (Клиника за плућне болести).

"Тада ми у ДЗ Омер Маслић кажу да идем у Вразову. То сам одбила, јер више нисам могла разговарати тако, цивилизовано. Захтијевала сам упутницу за КЦУС без обзира на то што је налаз негативан. Написали су му упутницу за Подхрастове, иако сам мислила да ће прво КЦУС урадити анализе, па да они даље шаљу на Подхрастове", говори Елна.

Након тога, када су добили негативан налаз на корона вирус, са супругом одлази у приватну клинику Ал Таwил гдје ради ЦТГ плућа и ултразвук абдомена.

"Добијамо налаз да су му оба плућна крила упаљена и да му је крвна слика лоша. Долазимо кући, он једва дише. Зовем Хитну помоћ да га превезу с упутницом на Подхрастове, јер не може аутом. Два сата је чекао Хитну. Два сата јер су се свађали са ДЗ Вразова и ДЗ Омер Маслић ко ће доћи по пацијента, зато што је упутница за Подхрастове. Ја дижем панику, зовем његове колеге, молим их да ријеше ситуацију или да мени допусте да га возим с обзиром на то да више немамо времена".

Након два сата стиже Хитна помоћ, с возачем и медицинским техничаром.

"Тада медицински техничар сједа с возачем напријед и оставља пацијента назад самог и превозе га горе. Када је стигао на Подхрастове, кажу му да се мора радити ретестирање на корона вирус. На другом тестирању је такође био негативан, по пријему у Подхрастове. Уз такву исцрпљеност он сједи у чекаоници (гдје је изолаториј) од 5 поподне до 12 навече и чека налаз трећег теста да на основу њега одлуче да ли иде с пацијентима негативним или позитивним на корона вирус. Он ту сједи на столици, једва дише и чека резултате. На крају га пребацују у собу."

Елна се присјетила и да су њеном супругу, када је стигао у Клинику за плућне болести, казали да је "залутао".

"Када је питао како је залутао, рекли су му да му плућа нису толико у

грожена и да је тест негативан. Али су га оставили јер им је колега љекар. А онда је био негативан на другом ретестирању, па позитиван на трећем ретестирању".

Резултати трећег тестирања су стигли ујутру и показали да је др. Шефик Пашагић тада позитиван на корона вирус.

"То је већ 2. април. Без тераприје и кисика је био скоро 24 сата. Ја их као здравствени радник молим да му дају терапију, да му дају трансфузију крви, да се мало опорави јер је исцрпљен. Ту ми кажу да ја не требам сугерисати и да се не мијешам, што сам и испоштовала", каже Елна и додаје да су 2. априла око 16 сати њеном супругу укључили терапију и дали му кисик.

"Стање је све горе било, и 3. и 4. априла с обзиром на то да терапија очито није дјеловала. Питала сам се да ли су погријешили, да ли су требали реаговати бактеријски лијековима, да ли су тачни тестови да је сада позитиван..."

Тада ми Шефик јавља да и даље има температуру, да чека по три сата да му дају парацетамол.

"Зовем горе и питам зашто чека на парацетамол, а одговарају ми да због недостатка опреме не могу улазити често код пацијената. Ја сам тада понудила да донирам 200 заштитних одијела, не само за мог супруга, него за све пацијенте. Одговарају ми да то требам видјети са шефом за донације".

Коначно, јуче, 5. априла, Елна је позвала Подхрастове и питала зашто њеном супругу четири дана нико није урадио налазе крви.

"Ту ми говоре да још није вријеме за трансфузију и да се не требам мијешати. Кажем им да ако ће ићи на респиратор, мора примити анестезију, а не може се примити анестезија без раније урађених налаза", прича нам супруга преминулог епидемиолога.

Зашто нису урађени налази прије анестезије?

"Он ми се јавља јуче, око 15:15 сати, и каже ми да иде на респиратор. Молио ме да видим може ли ико помоћи, јер је он толико помагао свима, толико давао... Видио је да му нико ништа не помаже. Ухватио га је страх, био је свјестан колапса у здравству. Питао ме како ће га увести у анестезију без налаза, без прегледа и анализе крвне слике", препричава нам Елна посљедњи разговор са супругом.

Око 16 сати породица Пашагић је добила информацију да ће Шефика око 16 сати ставити на респиратор.

"Чекамо 17 сати да нам јаве да ли је завршена анестезија, интубирање и стављање на респиратор. Зовемо неколико пута, нико нам се не јавља. У 18 сати су нам јавили да је преселио. Питам како је преминуо, а одговарају ми да је преминуо када су му дали анестезију. Нису га ни ставили на респиратор. Казали су ми да не могу вадити налазе на том одјељењу, а ја сам их то јутро опомињала да му ураде налазе и крвну слику", испричала је Елна.

Пред крај разговора истиче да је др. Шефик Пашагић био здрав човјек и да је редовно обављао превентивне прегледе у Загребу и Београду. Каже, то може потврдити, проф. др. кардиолог Чикеш као и цијели његов тим те радиолог др. Скyаров из Загреба.

"Стално је напомињао да је здравствени систем БиХ изгубио врхунске љекаре, зато је као превентивац своје прегледе и прегледе своје обитељи вршио ван БиХ", додала је те истакла да се у вријеме пандемије морало ангажовати посебно медицинско особље које може одговорити својим искуством у пракси и науци те на основу тога бити спремни на лијечење пацијента у оваквим околностима.

"У пракси при пружању медицинске скрби пацијената нису оперативни што доказује и наш случај. Хитна медицинска помоћ и хитни медицински тимови домова здравља не могу одговорити и нису спремни. Одговорно тврдим", додала је.

Др. Пашагић је, каже његова супруга, био спортиста, тренирао је и није имао никаквих проблема.

"Он је имао 60 година, али срце као да је спортиста од 30 година, то се може потврдити. Проф. др. Шефик је био познат по томе да је превентиван, да је водио здрав живот. И да он, такав човјек, њима умре, а да га нису ни ставили на респиратор. Замислите када се то деси некоме ко се бори у нашем систему, стално је апеловао на дератизацију, па кад се корона појавила... Он је молио да га прегледају, да му дају упутницу. Он је звао своје колеге да их пита шта да раде".

Иза Шефика Пашагића остала је супруга и четверо малољетне дјеце. Од 10, 12, 13 и 14 година. Његови родитељи остали су без сина.

"На крају поручујем да они који се боје и немају заштитне опреме – не требају се бавити здравством. Не можете то радити ако се бојите, ако нећете да изађете на терен. Нека иду на боловање па да знамо колико здравствених радника имамо. Ако сте прихватили то радити, морате изаћи на терен. У свим земљама свијета је омјер опорављених и умрлих 4:1. Код нас човјек умре кад је здрав. Питам и бринем се шта ће се десити с другима. Страшно", завршила је Елна Пашагић уз напомену да у кризним штабовима морају бити стручни љекари и превентивци који ће адекватно организовати медицинске тимове да одговоре задатку кад је најпотребније и у правом тренутку како се не би дешавали пропусти.

Чланови Пашагићеве породице су тестирани прије три дана и резултати су негативни.

Др. Шефик Пашагић је био признати стручњак, а о томе говори и чињеница да је био члан Свјетске здравствене организације за Југоисточну Европу и члан епидемиолошке коморе САД-а и БиХ.

(Клиx)

Коментари / 80

Оставите коментар
Name

васке

06.04.2020 17:32

Е кукала нам мајка ако нам ова несреца закуца на врата.Па кад се овакав цовјек,доктор,сарајлија са ко зна колико познанстава пусти да умре,а нико му да не помогне,па обицни смртник ако осјети овакве сиптоме,одмах да примакне свијецу близу главе и јос док има снаге да се плакне да не смрди на оном свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

06.04.2020 19:13

Реалност која се покусала сакрити у Сарајеву, а ово није једини слуцај.

Name

Ратко

06.04.2020 19:40

Он је био Братунчанин,чисто да знате.

Name

Зворник

06.04.2020 19:42

Ако су овако катастрофално опремљени и неорганизовани, како ли је тек стање у нашем селу.

Name

За зворник

06.04.2020 19:50

Ви не треба да бринете, имате најбољу болницу и највеце стручњаке у регији, опремљени сте одлично - ко уђе у зворничку болницу има сигурно мјесто на клиници у каракају.

Name

Сер од Добоја

06.04.2020 19:56

Ово је још један доказ да се сви налазимо у великим гов*има, стање је озбиљно и захтијева дисциплину. Породици преминулог доктора искрено саучешће.

Name

Ре Ратко

06.04.2020 20:30

Која си ти будалетина само да знаш.Шта кажеш Братунчанин!То је теби најважније у једној оваквој трагедији!?

Name

Рале

06.04.2020 17:34

НАЗАЛОСТ, НАЗАЛОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравствени криминал

06.04.2020 21:00

Нису они њему ни радили та два прва теста.Само су онако узели брис и слагали.Тек кад су видјели да је критично онда су урадили,али на жалост касно.Ово цијело вријеме сумњам.Немају тестова па лажу.

Name

Бањалука

06.04.2020 17:34

Немам ријечи! Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота до неба

06.04.2020 22:16

Цитајуци ово, продубила сам своје сумње. Само се драгон Богу молити против ове посасти, поготово оваквог здравства, не дај Бозе муке, јер кад се овако несто десило у великом граду, ста да оцекујемо по овим провинцијама. Овдје људски зивот не вриједно ниста, изузимам функционере, у посебном смо стању свакако.

Name

Пунпадзија

06.04.2020 17:38

Драги моји ако сте ово процитали све до краја ово је знак ДА БЈЕЗИМО ОДАВДЕ СТО ПРЕ ТО БОЉЕ...ЈЕР ОВДЈЕ ЈЕ СВЕ ГОТОВО У БиХ!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПМ72

06.04.2020 19:30

а гдје ? у Русију?

Name

Порука

06.04.2020 19:36

Ови силници то једва и чекају. Само да би наплатили испис из држављанства. Нико за разлог нити пита нити их интересује Сто даље то боље. Тешко нама са овим сто све знају и све могу. Идиоти.

Name

Ре

07.04.2020 12:40

Сви они који су били побјегли од овог срања од дрзаве опет сад трце и врацају се

Name

за Пунпадзију

07.04.2020 14:47

Ти још ниси схватио да западу требају млади и здрави стручњаци које могу да експлоатишу и упрегну ко коње, а кад се разболиш и не можеш више да радиш, нога ти је са запада па онда опет назад овамо јер немаш куд. Своје плате зарађују по Њемачкој и плаћају доприносе а кад је гур-гузици онда се навали на наша леђа, господо, кад одете, не враћајте се више, сисајте фонд који пуните а сјашите више са нас.

Name

Италиа

06.04.2020 17:41

Залосно кад није успио један доктор како це обицан народ,ето вам нас здравствени систем,сауцесце породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

ања

06.04.2020 17:45

Заиста потресно. Има ли икакве наде за нас у Босни и Херцеговини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

06.04.2020 19:43

Можда сам ја песимиста,али нема наде за нормалне и постене људе.Само не знам гдје ићи,то је промлем?

Name

Мик

06.04.2020 17:48

Е овакав систем се брани овим карантином. Узас. Ста онда цека обицног цовјека беза пара и везе. И то не само сад него и иначе. Боље приче која дочарава нашу страшну реалност нисам одавно прочитао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца

07.04.2020 20:09

Апсолутно сте у праву ,ова прица је одраз насе реалности ,страсна прица ,страсна реалност...Ово цитам поново и могу само да исказем дубоко саосјецање са породицом и искрено сауцесце

Name

мик

07.04.2020 21:35

Мик има тога,још пуно пуно.

Name

Валтер

06.04.2020 17:48

Јадан је народ.А казу опасно је само за ризицне групе. Искрено сауцесце породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

06.04.2020 17:51

Покој ти души докторе! Ово је само једна од прича (а има их, нажалост, више), колико је је лоше наше здравство, и са колико проблема и незнања је дочекан овај вирус на нашим просторима! Мислим и на цијелу БиХ, а тако је и у Србији, и у Хрватској...да не помињем Италију или Шпанију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУДАЛАСТО ПЉЕСКАЊЕ

06.04.2020 17:52

Ми који смо имали неког болесног у фамилији,знамо како се понасају умисљени доктори!Јако добро!И као увијек напомињем,цаст изузецима ал ријетки су прави доктори који постују своју заклетву!А нас здраствени систем,знамо сви како функционисе,до које мјере је урусен,опљацакан,уназадјен,никакве одговорности а ради се о људским зивотима!Засто сви каземо,само недај бозе,њима у руке!А сада посебно,нису се снасли,то знамо И видимо!Али је најбитније да су они одмах хероји,а проблем са вирусом тек поцео,иако раде само свој посао ,као И ми многи други!И примају добре плате у РС!Накарадни систем вриједности И постовања!А народу дај само хљеба И игара,па И будалестина неког пљестања се измислила као забава за народ!Било би све смијесно И комицно да није трагицно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

06.04.2020 17:57

Мож' мислит. Док је вијека има и лијека и без доктора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.04.2020 21:03

Мош' мислит, а не "мож' мислит".

Name

Неђо.6.4.2020

06.04.2020 17:57

Вечна му слава саучешће породици,г Елма има добрих стучњака лекара у БХ.Жалосно је штоје на челу болница слаб кадар и друго немисле само о користољубљу госпођо.Кад је ваш супруг тако прошао штаћу радити радничка класа и остала сиротиња.Љутилисе неки или не,нема бољитка у здравству доксе неизмени све из корена.Хоћу ти рећи нема ништа док се незамени стручни кадар у здравству..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

06.04.2020 17:57

Познато све ово дјелује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

надчовјек

06.04.2020 18:02

јесу ли ово "надљудски"напори којима су свакодневно излозени наши здравствени радници-СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре надцовјек

06.04.2020 19:30

А хоце аплаузе сваку веце. Зар је ово за аплауз. Ово је за сјести и плакати.

Name

марко

06.04.2020 18:02

Пријатељи бивси,скоро сви кад цовјек падне у невољу.Ако се ово десило једном љекару,како је са сиротињом.Јадан је доле народ.Ста би било код вас ,да је као у Њемацкој заразено преко 100 хиљада људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

06.04.2020 18:05

Моје саучешће породици!Био је диван човјек,то знају они који су га познавали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан84

06.04.2020 18:05

Да је ту радио превентивне прегледе и давао кес знао би докторе па би га сад лаксе примили. Мало боде оци кад казе да су нудили 200 заститних одјела, то су могли много раније донирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

06.04.2020 18:06

Читам два пута, а трећи ћу. Не могу да вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медтех

06.04.2020 18:07

Систем нула. Добро смо икако живи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

06.04.2020 18:12

Породици сауцесце!! Ста реци а не заплакати.. да цовјек не повјерује а цитам и гледам овај суноврат БиХ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

18

06.04.2020 18:17

И ста реци на све ово,искрено сауцесце породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцна РС

06.04.2020 18:34

Нама остаје да се молимо Богу да нам помоћ у здравственим институцијама не затреба. Човјек је колатерал система који се показао на 1 заразеног. Заказивање су измислили да створе препреке несретним да додју на ред на преглед јер и овде нико неће одговарати. Већ су се покрили записницима са три и више свједока. Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.04.2020 21:57

Какав бог какви бакраци

Name

Воxпопули

06.04.2020 18:34

Породици искрено саучешће,ту није било спаса смрт дошла и нема лијека.Нека срећа прати остале чланове породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милy

06.04.2020 18:41

Сауцесце породици.Ста реци?Страсно,страсно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

06.04.2020 18:53

Драгој породици доктора моје сауцесце

Name

ПЕРУН ИЛИЈА

06.04.2020 18:42

Срамота и грехота. Куда иде ова наса јадна дрзава и какви смо ми то људи постали када се систем овако опходи према једном доктору ? Слава Сефику Пасагицу и нека га Аллах прими тамо гдје праведне дусе поцивају а његовој породици нека подари утјеху. Само Истина нас може ослободити. Подигнимо погнуте главе, покажимо достојанство. У славу Бога и наших часних Предака и за добробит наших Потомака рецимо коначно НЕ неправди, клептократији и идиократама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

06.04.2020 18:44

Сауцесце породици! Ста казати када је доктор морао да моли за помоц. Написао би ста мислим. Ал,ванредно је стање и усвојили су закон да се мора сутјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.04.2020 18:59

Саучешће породици! Жалосно у каквом друштву живимо. Љекар, љекару да не помогне?

Name

СРП

06.04.2020 18:47

Ово је назалост слика и прилика трулог система. Ал није ни цудо кад нас воде крампови. Мозете замислити у кризном стабу у РС Драган Лукац неписмен цовијек тако реци буздован и зељка која неумије саставити двије реценице нормална. А незнам ко би други и био кад немамо висе ни струцњака ни кога. Све су протјерали и унистили својом бахатосцу и похлепом. Народе врацај се комунизму једини спас нам је у томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.04.2020 21:04

Нас у Сарајеву укопава она гњида од Себије, а вама у РС-у... Шта да вам кажем, памет у главу.

Name

Соне брате

07.04.2020 07:35

Нека си ти писмен...

Name

Корона

06.04.2020 18:48

Хорор филм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корона

06.04.2020 19:24

је скинула многе маске!!

Name

СВ

06.04.2020 19:36

Ово је СТРАСНО, СТРАСНО.!!! Али ово је права истина у здравству, систему и дрзави.!!! Овако нам све фунционисе у дрзави.!!!

Name

Назалост

06.04.2020 20:19

Хорор филм је реалност код нас...

Name

Борац

06.04.2020 19:08

Породици сауцесце! Неколико пута цитам текст. Немогу да верујем. Мада знам да нам је тако. Никада висе аплауз у 8 сати од мене нема за докторе. У залости сам због овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какви смо то ми људи?

06.04.2020 19:13

Зар је потребан било какав коментар на казивање супруге покојног Др. Шефика Пашагић. Ето какви смо људи! Госпођо Елна, Примите искрено саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фарук

06.04.2020 19:22

Е нек нам је Бог на помоћи. Ако епидемиолог и стручњак признат од WХО овако заврши, шта је тек са нама, ситном боранијом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванредна ситуација

06.04.2020 19:27

Ста реци а не заплакати! Вецина у здравству је запослена странацки, и то циме се баве њих најмање интересује. А ми јадни народе опет када додју избори продајмо се за 50 КМ и дозволимо да нам се ово десава. Требамо фино након гласања дати им рок маx 1 год да се систем поправи, ако нема резултата идемо на протесте па сруси једну власт и све редом тако док се систем де доведе у ред. Инаце це нам се ово десавати све цесце и цесце, јер стари, квалитетни доктори це помријети а ста це нам остати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

06.04.2020 19:30

СТРАШНО, СТРАШНО! ПОРОДИЦИ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно

06.04.2020 19:40

Нажалост таква нам је стварност , ко је није осјетио да отвори очи ... све је још много горе. Вјерник сам какав такав али не вјерујем у новог БОГА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесни Додик

06.04.2020 19:40

Погледај те ово па це вам бити јасно, ко зна енглески! хттпс://yоуту.бе/двqБwПгрX_с и ово хттпс://yоуту.бе/1ЕWQПгФ6-УQ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунац

06.04.2020 19:42

Залосно је сто се политика умнесала у здравство и унистила све,примају се прквалификовани радници економисти да раде као мwдиц.сестре. Веома угледна породица родим из Братунца,изузетно добри људи и образовани да их здравствени систем унисти.Невјероватно ста нам се људи десава има ли овом краја.Искрено сауцесце породици Пасагиц...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

06.04.2020 20:07

Ста оцекивати тако се ради у свим Домовима Здравља. Искусне сестре и доктори отисли у пензију, напримане преквалификоване фризерке и трговци, немају појма ни о цему. Доктори заврсили у Фоци, јад и бједа.Политицки се постављају диретори, примају се на посао странацки са купљеним дипломама. Ми нисмо ни свјесни ста нас цека. Зато су нас затворили у куце и пријете нам казнама.

Name

Туга...

06.04.2020 21:04

Ускрено саучешће породици. Која туга... страшно...Боже драги...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

06.04.2020 21:22

Ово је само један примјер како "функционисе" унистени здравствени систем у БиХ.Зато требамо бити одговорни,предузети све сто сами моземо да себе и људе у окрузењу заститимо од корона вируса.На здравство се не смијемо ослањати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр.

07.04.2020 01:52

Сарајево, срам да те буде. Ти си Сарајево допустило да ти нељуди упрљају твоје име које је тако прљаво отишло на цијели простор некадашње Југославије, па и шире. А ви који сада вадите оправдање из туђих џепова да би заштитили свој прљав образ, стидите се својих чланова породица. Стидите се поступка према Др. Пашагићу. Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

07.04.2020 03:54

Саучешће породици. Не да је жалосно, ово је за затвора. Ово је "наша слика, наша реалност". Какво је стање у здраству то најбоље знамо ми који имамо болесне чланове фамилија и који смо скоро свакодневно принуђени да тражимо услуге у Домовима здравља, у болницама.. Желим Вам свима добро здравље и да што мање имате потребу боравити у нашим "модерним, опремљеним, обновљеним и снадбјевеним" здравственим установама, у којима раде "стручни и љубазни" здравствени радници. Част изузецима, али њих је заиста јако мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.04.2020 09:31

Све потписујем од ријечи , до ријечи, само ми који имамо искуства с њима знамо какви су! Ја сам се прије чудио старима који и кад су болесни неће да иду код доктора, радије су се лијечили сами или ишли код травара! Нису имали повјерења у медицину и "медицинаре", а ево и зашто!

Name

Боро

08.04.2020 08:49

Ја читам све коментаре, и не вјерујем колико се народ ишчуђава за овај случај.За супругу покојника велики респецт јер је све изнијела у јавност,и искрено саучешће,али,баш како написасте,СВИ МИ,који смо задњих 20ак година имали неког блиског болесног,и честе сусрете са ДЗ и болницама,знамо све то врло добро.Немар према људима,нељубазност,користољубље,површност итд.итд. су у здравству у свим сегментима.Наравно,треба рећи,част изузецима,али их је заиста јако мало.Јадан је свако ко је често код њих,прејадан.

Name

Реално

07.04.2020 05:21

Све ово исто прошо са оцем.Иста прича само њега нису у опште тестирали. Хероји у бијелом се закључали од пацијената ући у дом здравља немогућа мисија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшија

07.04.2020 05:38

Ре Ратко, Мики је био мој комшија у истој згради на Вишњику којег сам знао од првпг разреда основне школе Миљенко Цвитковић. Мики , нека ти Бог подари вјечни смирај а породици, сестри Елмири и родитељима искрено саучешће од комшије са четвртог спрата! Почивај у миру!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

07.04.2020 06:42

Залосно, да залосније немозе бити. Иако сам ово све знао о насем здравству.... боље би било да нисам процитао, јер узалуд, нервирање. Сауцесце, породици....

ОДГОВОРИТЕ
Name

нино

07.04.2020 09:01

Није ми нешто јасно,он љекар допушта да га неко лијечи путем телефона и да му одређује антибиотик,кад имаш температуру сједнеш у ауто и одеш доктору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слађана Јовановић

07.04.2020 11:15

Да ли ће неко добити отказ ради овог туженог догађаја.,или ће допустити да још неко умре и тако опуштено до пензије У нашој земљи нико не сноси одговорност за своје поступке, нема отказа... Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сизофренија

07.04.2020 13:10

Имам слицан слуцај у породици, цовјека су буквално изазвали емболију плуца и заразили га короном у болници и након пар дана преминуо је, а у званицном саопстењу наводе да је био хроницни болесник, сто апсолутно није тацно, цак је био виталан

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоцо вера ивановиц

07.04.2020 16:54

зали бозе сто тито не мозе устати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

07.04.2020 18:15

Читам овај текст и постављам питање,шта могу очекивати обични грађани,кад се ово десило породици једног врхунског доктора и стручњака.Нека их је срамота,треба их позвати на одговорнот.

Name

НАРОД

08.04.2020 06:19

ПОРОДИЦИ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ, СВАКИ КОМЕНТАР ЈЕ СУВИШАН СТРАШНО,

Name

Посавина

08.04.2020 07:52

Зашто дајете негативне коментаре за болницу Зворнику, када знамо да људи зраче љубазношћу, а и најстричнији су у регији. Имао сам прилику у тој болници бити подвргнут операцији и имам само ријечи хвале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За посавину

08.04.2020 17:49

хттпс://yоуту.бе/мтхЈБМ0уЦВУ Узивај

Name

сауцесце породици

09.04.2020 09:27

Док се на целу здравства налазе неписмени неструцни само подобни и послусни својим партијама и водјама цему се друго надати мозе обицни цовјек кад је на овај нацин настрадао један науцњак и доктор,наравно да је био нецији климоглавац просао би боље.знаци неспосони воде здравство а нису способни ни две козе цувати једну би изгубили народе прогледај оцима.

ОДГОВОРИТЕ