Међу зараженим вирусом и припадник Оружаних снага

Припадник Оружаних снага БиХ из Ливна заражен је вирусом корона, саопштило је Министарство одбране.

Босна и Херцеговина 05.04.2020 | 14:29
Међу зараженим вирусом и припадник Оружаних снага

Како су саопштили, ријеч је о припаднику ОС БиХ који живи у Ливну, а чије мјесто службе је Бањалука.

"Он је до 27. 3. 2020. године радио у мјесту службе, након чега је био упућен да ради од куће", наведено је у саопштењу МО БиХ.

У саопштењу наводе и да се припадник ОС БиХ 3. априла у јутарњим сатима, јавио у Дом здравља у Ливну због дисајних проблема.

"Урађен му је тест, а узети узорци су упућени у Мостар на анализу. У поподневним сатима и сам пацијент је хоспитализован у 'ЦОВИД-болници' Свеучилишне клиничке болнице Мостар. Резултати анализе су у јутарњим сатима 4. 4. 2020. године потврдили да је овај припадник ОС БиХ позитиван на ЦОВИД-19", наводе из МО БиХ.

У складу с актуелном ситуацијом у Босни и Херцеговини, регији и шире, Оружане снаге БиХ проводе заштитне и превентивне мјере које се односе на појаву и ширење вируса ЦОВИД-19.

С тим у вези, извршена је анализа свих лица који су били с именованим у контакту и она су упућена у изолацију.

Иначе, ово је трећи припадник који је имао позитиван тест на ЦОВИД-19. Дана 3. 4 забиљежана су прва два позитивна случаја заразе у ОС БиХ.

"Оба припадника ОС БиХ су лакши случајеви, налазе се у самоизолацији, као и све друге особе које су с њима биле у контакту. У оба ова случаја, до инфицирања је дошло од чланова уже породице", наводе из МО БиХ.

(Независне) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АТВ И БАЊАЛУКА НЕТ

05.04.2020 12:59

Треба да одговарају за ширење лажних вести о ИСТИНИТОМ прилогу БНТВ о стању у ЛОГОРУ ОБИЛИЋЕВО!

ОДГОВОРИТЕ