Među zaraženim virusom i pripadnik Oružanih snaga

Pripadnik Oružanih snaga BiH iz Livna zaražen je virusom korona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Bosna i Hercegovina 05.04.2020 | 14:29
Među zaraženim virusom i pripadnik Oružanih snaga

Kako su saopštili, riječ je o pripadniku OS BiH koji živi u Livnu, a čije mjesto službe je Banjaluka.

"On je do 27. 3. 2020. godine radio u mjestu službe, nakon čega je bio upućen da radi od kuće", navedeno je u saopštenju MO BiH.

U saopštenju navode i da se pripadnik OS BiH 3. aprila u jutarnjim satima, javio u Dom zdravlja u Livnu zbog disajnih problema.

"Urađen mu je test, a uzeti uzorci su upućeni u Mostar na analizu. U popodnevnim satima i sam pacijent je hospitalizovan u 'COVID-bolnici' Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Rezultati analize su u jutarnjim satima 4. 4. 2020. godine potvrdili da je ovaj pripadnik OS BiH pozitivan na COVID-19", navode iz MO BiH.

U skladu s aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini, regiji i šire, Oružane snage BiH provode zaštitne i preventivne mjere koje se odnose na pojavu i širenje virusa COVID-19.

S tim u vezi, izvršena je analiza svih lica koji su bili s imenovanim u kontaktu i ona su upućena u izolaciju.

Inače, ovo je treći pripadnik koji je imao pozitivan test na COVID-19. Dana 3. 4 zabilježana su prva dva pozitivna slučaja zaraze u OS BiH.

"Oba pripadnika OS BiH su lakši slučajevi, nalaze se u samoizolaciji, kao i sve druge osobe koje su s njima bile u kontaktu. U oba ova slučaja, do inficiranja je došlo od članova uže porodice", navode iz MO BiH.

(Nezavisne) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ATV I BANjALUKA NET

05.04.2020 14:59

Treba da odgovaraju za širenje lažnih vesti o ISTINITOM prilogu BNTV o stanju u LOGORU OBILIĆEVO!

ODGOVORITE