У експлозији један мушкарац погинуо, други повријеђен

Трагедија је потресла грађане Горњег Вакуфа након што је процурила информација да је у експлозији непознате направе у породичној кући у мјесту Ждринци погинуо један њихов суграђанин, док је други тешко повријеђен. 

Босна и Херцеговина 29.03.2020 | 16:21
У експлозији један мушкарац погинуо, други повријеђен

Како сазнајемо, ради се о С. К. (42) и С. Т. (36), обојица из Горњег Вакуфа/Ускопља, а све се одиграло у петак око 23:30 сати.

Први резултати истраге говоре да је један од њих активирао за сада непознату експлозивну направу. Је ли ријеч о несретном случају или нечем другом, показаће истрага која је у току.

- Оно што је у овом тренутку сигурно јесте да направа није бачена, односно активирана од неке треће особе – открио нам је извор близак истрази.

Хасан Хоџић, портпарол Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона, казао је за „Аваз“ да је обојици прва помоћ указана у Дому здравља Горњи Вакуф/Ускопље, након чега су превезени у травничку болницу. Према његовим ријечима, због озбиљности повреда С. К. и С. Т. су потом транспортовани у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје је С. К., нажалост, преминуо.

- Увиђај су обавили припадници Полицијске управе Бугојно – рекао Хоџић.

Иначе, кућу у којој се догодила трагедија користио је С. К. 

(Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар