U eksploziji jedan muškarac poginuo, drugi povrijeđen

Tragedija je potresla građane Gornjeg Vakufa nakon što je procurila informacija da je u eksploziji nepoznate naprave u porodičnoj kući u mjestu Ždrinci poginuo jedan njihov sugrađanin, dok je drugi teško povrijeđen. 

Bosna i Hercegovina 29.03.2020 | 16:21
U eksploziji jedan muškarac poginuo, drugi povrijeđen

Kako saznajemo, radi se o S. K. (42) i S. T. (36), obojica iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, a sve se odigralo u petak oko 23:30 sati.

Prvi rezultati istrage govore da je jedan od njih aktivirao za sada nepoznatu eksplozivnu napravu. Je li riječ o nesretnom slučaju ili nečem drugom, pokazaće istraga koja je u toku.

- Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da naprava nije bačena, odnosno aktivirana od neke treće osobe – otkrio nam je izvor blizak istrazi.

Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, kazao je za „Avaz“ da je obojici prva pomoć ukazana u Domu zdravlja Gornji Vakuf/Uskoplje, nakon čega su prevezeni u travničku bolnicu. Prema njegovim riječima, zbog ozbiljnosti povreda S. K. i S. T. su potom transportovani u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je S. K., nažalost, preminuo.

- Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Bugojno – rekao Hodžić.

Inače, kuću u kojoj se dogodila tragedija koristio je S. K. 

(Avaz)

Komentari / 0

Ostavite komentar