Котор Варош: Радници упућени у изолацију и на тестирање!

На фејсбук страници Центра за културу и информисање се наводи да су утврдили присуство италијанских држављана у „Механичким конструкцијама“ у Котор Вароши.

Република Српска 29.03.2020 | 15:19
Котор Варош: Радници упућени у изолацију и на тестирање!

Након јучерашње сједнице Штаба за ванредне ситуације службеници Полицијске станице Котор Варош су оперативном провјером утврдили присуство три италијанска држављанина запослена у предузећу „Механичке конструкције“, која нису била у евиденцији за изолацију у Дому здравља „Свети Пантелејмон“.

Исти су упућени на тестирање, изречена им је мјера кућне изолације и даљи здравствени надзор.

На фејзбук страници наводе да су на тај начин су потврђења сазнања општинског Штаба о присуству лица из иностранства, а која нису наведена на списку запослених радника достављеном од стране управе „Механичких конструкција“.

Тим који је оформио општински Штаб за ванредне ситуације је у предвиђеном року извршио идентификацију свих запослених радника у предузећу „Механичке конструкције“.

Здравствено-санитарни инспектор је издао рјешења о кућној изолацији свим лицима везаним за први кластер у Котор Варошу и која имају мјесто пребивалишта на подручју наше општине, а за остале запослене је у току обавјештавање од стране надлежних из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља „Свети Пантелејмон“ гдје су та лица настањена.

За лица из Федерације БиХ, која су радила у предузећу „Механичке конструкције“, у току је обавјештење ресорног министарства Зеничко-добојског кантона, јер су поменуте особе напустиле општину Котор Варош и вратиле се својим кућама.

Значајан број запослених радника у предузећу „Механичке конструкције“ је показао одговорност и сами су се пријавили у Дом здравља. 

 

(БН)