Kotor Varoš: Radnici upućeni u izolaciju i na testiranje!

Na fejsbuk stranici Centra za kulturu i informisanje se navodi da su utvrdili prisustvo italijanskih državljana u „Mehaničkim konstrukcijama“ u Kotor Varoši.

Republika Srpska 29.03.2020 | 15:19
Kotor Varoš: Radnici upućeni u izolaciju i na testiranje!

Nakon jučerašnje sjednice Štaba za vanredne situacije službenici Policijske stanice Kotor Varoš su operativnom provjerom utvrdili prisustvo tri italijanska državljanina zaposlena u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“, koja nisu bila u evidenciji za izolaciju u Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“.

Isti su upućeni na testiranje, izrečena im je mjera kućne izolacije i dalji zdravstveni nadzor.

Na fejzbuk stranici navode da su na taj način su potvrđenja saznanja opštinskog Štaba o prisustvu lica iz inostranstva, a koja nisu navedena na spisku zaposlenih radnika dostavljenom od strane uprave „Mehaničkih konstrukcija“.

Tim koji je oformio opštinski Štab za vanredne situacije je u predviđenom roku izvršio identifikaciju svih zaposlenih radnika u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“.

Zdravstveno-sanitarni inspektor je izdao rješenja o kućnoj izolaciji svim licima vezanim za prvi klaster u Kotor Varošu i koja imaju mjesto prebivališta na području naše opštine, a za ostale zaposlene je u toku obavještavanje od strane nadležnih iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ gdje su ta lica nastanjena.

Za lica iz Federacije BiH, koja su radila u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“, u toku je obavještenje resornog ministarstva Zeničko-dobojskog kantona, jer su pomenute osobe napustile opštinu Kotor Varoš i vratile se svojim kućama.

Značajan broj zaposlenih radnika u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“ je pokazao odgovornost i sami su se prijavili u Dom zdravlja. 

 

(BN)