"Студентски дом ће бити спреман за смјештај заражених"

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас да ће Студентски центар у Бањалуци данас у потпуности бити спреман за смјештај лица која су позитивна на вирус корона, наводећи да ће у њему бити само они који немају симптоме болести.

Република Српска 25.03.2020 | 11:18
"Студентски дом ће бити спреман за смјештај заражених"

Шеранић је истакао да су павиљони један и два Студентског центра изабрани као најбоље рјешење за смјештај јер посједују мензу.

"Лица која ће бити смјештена у овом објекту имаће комплетан здравствени надзор, а објекат ће обезбјеђивати полиција", рекао је Шеранић у Студентском центру који је посјетио заједно са министром за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђаном Рајчевићем и директором Дома здравља Бањалука Невеном Тодоровић.

Он је нагласио да је овај начин поступања предузет због тога што се лица која су у кућној изолацији нису придржавала те мјере.

"Мјештани који живе у околини немају разлога за бригу јер лицима која ће бити смјештена у павиљонима неће бити дозвољено кретање", поручио је Шеранић.

Он је раније рекао да ће се, у складу са додатним упутствима Свјетске здравствене организације и љекара из Кине, убудуће офанзивније реаговати према вирусу корона, наводећи да то подразумијева одвајање лица која су негативна на вирус корона од позитивних, затим лица са лакшом клиничком сликом од оних са средње тешком и тешком, те масовније тестирање.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ужас!

25.03.2020 10:29

Стављате нас који смо већ оздравили у смјештај са тек зараженим особама. Па само се вртимо у круг!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

25.03.2020 10:48

Не мозес два пута да се заразис, тако да не би било лосе да се пријавис за посао у мензи

Name

кисо

25.03.2020 11:28

Само се сликате.Вама корона не мозе ниста.Ви имате тестове и респираторе.Мозда и у васим куцама.За вас ниста не вази.Ви прелазите границе,не идете послије у изолацију.Ви нас највисе трујете. Да Бог да да сви поцркате

Name

Радивоје

25.03.2020 11:28

Добра одлука да се људи који су заразени одвоје или изолују о осталог дијела становниства али сатори су циста глупост да људи приликом уласка у земљу буду упуцени у сатор као овце .У саторе треба смјестити оне који су донијели ту одлуку о смјестају људи који улазе у БиХ

Name

Истина

25.03.2020 11:29

Нема ста реци.... Министар Ален Сераниц је прави цовјек..., прави министар у право вријеме.. Свака цаст.. Све похвале за мин. Алена!!! За разлику од неких министара..., од којих само КОРОНУ мозес добити... Зна се од којег.. Низаста није... Није вриједно ни име му спомињати..

Name

Народ

25.03.2020 10:48

Гле овог рајцевица,па јел могуце ово да је министар,игор додик га поставио,е народе овцо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Народ

25.03.2020 13:37

Све док има "сендвићара" бит ће и Раичевића.

Name

Тотал

25.03.2020 11:15

Па ако сте већ оздравили имате имунитет, нецете се сваки пут изнова заразити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовиса

25.03.2020 11:34

За Радивоје.Нико га није туко по усима да улази у земљу сад, а кад вец оцес овамо морас у сатор и тацка.Где би их ти сместио у хотел са 5 звездица.Јел треба све да нас заразе.Боље да буду 15 дана ту него да унесу вирус медју народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

25.03.2020 15:40

ЈОВИСА па постоје сколе касарне домови спортске -дворане студентски домови и слицно .То су наси људи па и ако су заразени и требамо их прихватити као људе . И те људе треба сортирати на заразене и на оне који су сумљиви а то је немогуце у једном војном сатору свако од тих људи треба да има одвојен кревет купатило и wц .Ако би били сви заједно сутра би мозда били сви заразени

Name

Мама

25.03.2020 12:23

Смјестај би најбољи био у хотелима од елите која то није,нити це бити.Засто дјеци реметите мир,зар им није поплава и невријеме вец створило довољно проблема.Иако им замјерам сто су пасивни по питању људских права,сад це им бар бити јасне неке ствари,а младост треба и пазњу и подстрек да би дрзава била напредна,ако се иде ка томе,а ако не,онда је то јос један промасај у низу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

26.03.2020 10:42

Г. Шеранић је једна, можда и једина свијетла тачка у овој власти, остало са можда по којим министром који се труде, али мање успјеха. Г. Шеранићу треба одати признање за обављање послова, али отклонити утицај политике и скинути с телевизије додика, а овог човјека, коме много вјерујемо дати полуге ( одријешене руке) да управља овом кризом. Политика еx.

ОДГОВОРИТЕ