У Широком Бријегу потврђен први случај вируса корона

У Широком Бријегу је идентифициран први случај заразе корона вирусом, што је уједно и први случај заразе у Западнохерцеговачком кантону (ЗХК). Ово је за Клиx.ба потврђено из Штаба цивилне заштите тог кантона.

Босна и Херцеговина 24.03.2020 | 08:09
У Широком Бријегу потврђен први случај вируса корона

Како нам је казано, првозаражена особа корона вирусом у Широком Бријегу је старија жена која је смјештена у Клиници за инфективне болести СКБ Мостар.

Сумња се да је старица заражена у контакту са својим унуком који је боравио у Италији, али то није потврђено с обзиром на то да он још није тестиран.

Како је старица била у контакту с медицинским особљем Хитне медицинске помоћи и Дома здравља Широки Бријег, неколико љекара и медицинских сестара је морало отићи у самоизолацију.

О свему ће се више знати на конференцији за новинаре коју свакодневно у 13 сати у Мостару организује Кризни штаб цивилне заштите ХНК гдје је заражена старица хоспитализирана.

Ово је укупно 137. потврђени случај коронавируса у БиХ. По градовима то изгледа овако:

Бања Лука - 64, Коњиц - 15, Мостар - 7, Лакташи - 5, Бихаћ - 5, Зеница - 4, Горажде - 4, Бијељина - 3, Челинац - 3, Сарајево - 3, Кнежево - 3, Модрича - 2, Козарска Дубица - 2, Брчко - 2, Тешањ - 2, Прњавор - 2, Градишка - 1, Дервента - 1, Нови Травник - 1, Орашје - 1, Бреза - 1, Високо - 1, Широки Бријег - 1, Србац - 1, Добој - 1, Приједор - 1 и Рибник - 1.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар