U Širokom Brijegu potvrđen prvi slučaj virusa korona

U Širokom Brijegu je identificiran prvi slučaj zaraze korona virusom, što je ujedno i prvi slučaj zaraze u Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK). Ovo je za Klix.ba potvrđeno iz Štaba civilne zaštite tog kantona.

Bosna i Hercegovina 24.03.2020 | 08:09
U Širokom Brijegu potvrđen prvi slučaj virusa korona

Kako nam je kazano, prvozaražena osoba korona virusom u Širokom Brijegu je starija žena koja je smještena u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar.

Sumnja se da je starica zaražena u kontaktu sa svojim unukom koji je boravio u Italiji, ali to nije potvrđeno s obzirom na to da on još nije testiran.

Kako je starica bila u kontaktu s medicinskim osobljem Hitne medicinske pomoći i Doma zdravlja Široki Brijeg, nekoliko ljekara i medicinskih sestara je moralo otići u samoizolaciju.

O svemu će se više znati na konferenciji za novinare koju svakodnevno u 13 sati u Mostaru organizuje Krizni štab civilne zaštite HNK gdje je zaražena starica hospitalizirana.

Ovo je ukupno 137. potvrđeni slučaj koronavirusa u BiH. Po gradovima to izgleda ovako:

Banja Luka - 64, Konjic - 15, Mostar - 7, Laktaši - 5, Bihać - 5, Zenica - 4, Goražde - 4, Bijeljina - 3, Čelinac - 3, Sarajevo - 3, Kneževo - 3, Modriča - 2, Kozarska Dubica - 2, Brčko - 2, Tešanj - 2, Prnjavor - 2, Gradiška - 1, Derventa - 1, Novi Travnik - 1, Orašje - 1, Breza - 1, Visoko - 1, Široki Brijeg - 1, Srbac - 1, Doboj - 1, Prijedor - 1 i Ribnik - 1.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar