Амерички сенатор Ренд Пол заражен вирусом корона

Сенатор Ренд Пол из Кентакија заразио се новим вирусом корона чиме је постао први случај заразе у Сенату, због чега је и повећан страх од трансмисије вируса међу републиканцима у Капитолу.

Свијет 23.03.2020 | 07:48
Амерички сенатор Ренд Пол заражен вирусом корона

Пол, по професији очни хирург, од недјеље је у карантину након што је добио резултате, а како је рекао, није имао симптоме и није знао да је имао контакте са неком зараженом особом, пренио је синоћ АП.

Тестирао се из предострожности због својих честих путовања и дешавања којима присуствује.

Због његове објаве двојица сенатора - Мајк Ли и Мит Ромни ставили су се у самоизолацију, а додаје се и да је, осим Пола, још неколико сенатора у карантину.

Демократска сенаторка Кирстен Синема рекла је да је "апсолутно неодговорна" одлука сенатора Пола да се послије тестирања, а прије него што је добио резултате, креће са другим људима.

"Не можете бити у близини других људи док чекате резултате теста на корона вирус. Угрожавате друге и вјероватно повећавате ширење вируса", рекла је Синема.

У самоизолацију су се ставили и сенатори Тед Круз из Тексаса и Линдзи Грејам из Јужне Каролине док су чекали резултате тестирања, али били су негативни.

Из Половог кабинета саопштили су да нису тачни наводи да је сенатор отисао у теретану након што је добио резултате, већ да је право отишао у карантин и да ни са ким није контактирао.

Пола је похвалио и предсједник Доналд Трамп који је рекао да је он велики пријатељ и да је "увијек био ту када нам је требао" и да ће Пол бити добро.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РИЛЕ

23.03.2020 08:52

Тај злочинац САД је и произвела тај вирус даби угушили кинеску економију нису свјесни били да неће бити поштеђени од свог производа

ОДГОВОРИТЕ