Američki senator Rend Pol zaražen virusom korona

Senator Rend Pol iz Kentakija zarazio se novim virusom korona čime je postao prvi slučaj zaraze u Senatu, zbog čega je i povećan strah od transmisije virusa među republikancima u Kapitolu.

Svijet 23.03.2020 | 07:48
Američki senator Rend Pol zaražen virusom korona

Pol, po profesiji očni hirurg, od nedjelje je u karantinu nakon što je dobio rezultate, a kako je rekao, nije imao simptome i nije znao da je imao kontakte sa nekom zaraženom osobom, prenio je sinoć AP.

Testirao se iz predostrožnosti zbog svojih čestih putovanja i dešavanja kojima prisustvuje.

Zbog njegove objave dvojica senatora - Majk Li i Mit Romni stavili su se u samoizolaciju, a dodaje se i da je, osim Pola, još nekoliko senatora u karantinu.

Demokratska senatorka Kirsten Sinema rekla je da je "apsolutno neodgovorna" odluka senatora Pola da se poslije testiranja, a prije nego što je dobio rezultate, kreće sa drugim ljudima.

"Ne možete biti u blizini drugih ljudi dok čekate rezultate testa na korona virus. Ugrožavate druge i vjerovatno povećavate širenje virusa", rekla je Sinema.

U samoizolaciju su se stavili i senatori Ted Kruz iz Teksasa i Lindzi Grejam iz Južne Karoline dok su čekali rezultate testiranja, ali bili su negativni.

Iz Polovog kabineta saopštili su da nisu tačni navodi da je senator otisao u teretanu nakon što je dobio rezultate, već da je pravo otišao u karantin i da ni sa kim nije kontaktirao.

Pola je pohvalio i predsjednik Donald Tramp koji je rekao da je on veliki prijatelj i da je "uvijek bio tu kada nam je trebao" i da će Pol biti dobro.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RILE

23.03.2020 09:52

Taj zločinac SAD je i proizvela taj virus dabi ugušili kinesku ekonomiju nisu svjesni bili da neće biti pošteđeni od svog proizvoda

ODGOVORITE