Вучић и Меркелова о сузбијању вируса корона и Косову

Предсједник Србије Александар Вучић и канцелар Њемачке Ангела Меркел у данашњем разговору путем видео-линка детаљно су разматрали изазове у сузбијању заразне болести изазване вирусом корона и питање дијалога Београда и Приштине.

Србија 18.03.2020 | 17:12
Вучић и Меркелова о сузбијању вируса корона  и Косову

Вучић и Меркелова су се заузели за скори наставак дијалога с циљем свеобухватног договора о пуној нормализацији односа Београда и Приштине.

Вучић је захвалио Њемачкој и Меркеловој лично за пажњу и бригу за Србију и земље западног Балкана, саопштено је на сајту предсједника Србије.

Он је поручио да ће предузети све неопходне кораке ради успјешног наставка дијалога Београда и Приштине и избјегавања корака који би уназадили међусобне односе како би се остварила конструктивна и отворена атмосфера за преговоре.

Меркелова је поздравила спремност предсједника Србије за почетак дијалога о трговини и нецаринским баријерама између Србије и Косова уз посредовање ЕУ.

Она је поздравила спремност Србије за спровођење Бриселског споразума о интегрисаном управљању административном линијом, чији ће први корак бити пуштање у рад станице Мердаре, при чему је Вучић инсистирао на пуном поштовању и спровођењу свих одредаба Бриселског споразума. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хехе

18.03.2020 16:50

Неумољив је а свијет умире...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

18.03.2020 17:25

Чисто сумњам да је у овом тренутку Меркеловој до дијалога Срба и Албанаца. Питање је, о чему су они стварно разговарали...ако су уопште и разговарали...

ОДГОВОРИТЕ