Vučić i Merkelova o suzbijanju virusa korona i Kosovu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kancelar Njemačke Angela Merkel u današnjem razgovoru putem video-linka detaljno su razmatrali izazove u suzbijanju zarazne bolesti izazvane virusom korona i pitanje dijaloga Beograda i Prištine.

Srbija 18.03.2020 | 17:12
Vučić i Merkelova o suzbijanju virusa korona  i Kosovu

Vučić i Merkelova su se zauzeli za skori nastavak dijaloga s ciljem sveobuhvatnog dogovora o punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić je zahvalio Njemačkoj i Merkelovoj lično za pažnju i brigu za Srbiju i zemlje zapadnog Balkana, saopšteno je na sajtu predsjednika Srbije.

On je poručio da će preduzeti sve neophodne korake radi uspješnog nastavka dijaloga Beograda i Prištine i izbjegavanja koraka koji bi unazadili međusobne odnose kako bi se ostvarila konstruktivna i otvorena atmosfera za pregovore.

Merkelova je pozdravila spremnost predsjednika Srbije za početak dijaloga o trgovini i necarinskim barijerama između Srbije i Kosova uz posredovanje EU.

Ona je pozdravila spremnost Srbije za sprovođenje Briselskog sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnom linijom, čiji će prvi korak biti puštanje u rad stanice Merdare, pri čemu je Vučić insistirao na punom poštovanju i sprovođenju svih odredaba Briselskog sporazuma. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hehe

18.03.2020 16:50

Neumoljiv je a svijet umire...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

18.03.2020 17:25

Čisto sumnjam da je u ovom trenutku Merkelovoj do dijaloga Srba i Albanaca. Pitanje je, o čemu su oni stvarno razgovarali...ako su uopšte i razgovarali...

ODGOVORITE