Забрањен излазак из куће старијима од 65 година!

Председник Александар Вучић на позив премијерке Ане Брнабић присуствовао је седници Владе Србије поводом нових пооштрених мера за сузбијање ширења вируса корона, после које се обратио нацији.

Србија 17.03.2020 | 20:10
Забрањен излазак из куће старијима од 65 година!

Донели смо одлуке које су непопуларне и нове пооштрене мере. Забрањује се излазак особама старијим од 65 године.

Организоваћемо младе да помађу пензионерима и отворити посебне продавнице за њих.

Раније данас, Брнабић је изјавила да не искључује могућност да држава уведе драстичније, "најтеже" мере за спречавање ширења корона вируса. У свом вечерашњем обраћању, Вучић и Брнабић  саопштиће даље мере које ће бити предузете.

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће од уторка, дакле од вечерас, уколико то буде неопходно, увести полицијски час, због непоштовања упозорења надлежних о забрани кретања, у циљу спречавања ширења заразе корона вируса.

Полицијски час се односи на време у коме се од грађана захтева да остану у својим домовима и уводи се као мера забране кретања грађанима после одређеног времена. По правилу се проглашава као део низа мера ванредног стања и реч је о мери која се предузима углавном када је ратно стање, када су поплаве, да се спречи пљачкање домова.Уколико се особа нађе на улици у току полицијског часа прети јој казна због кршења наредбе.

Премијерка је најавила да ће казне за непоштовање изолације износити до 150.000 динара, те да "не желе да затварају грађане", али није појаснила да ли би исте мере важиле и након проглашења полицијског часа или би излазак на улице после одређеног времена значио притвор.

У Србији је на снази ванредно стање од 15. марта због спречавања ширења корона вируса. Одлуку је после састанака са службама безбедности и представника државних институција саопштио председник Александар Вучић.

Одлука је ступила на снагу пошто је саопштена, а од 16. марта у Србији је обустављен рад предшколских, школских и високошколских установа које неће радити до даљњег. Од јуче је додат и нови сет мера па је од данас ступила на снагу и одлука о затварању шалтера Управе за управне послове. Шалтери МУП-а неће радити док је у току ванредно стање, а сва истекла документа биће важећа док траје одлука.

Министарство здравља објавило је најновије податке о броју заражених од коронавируса у Србији До 18 сати заражено је још седам особа, што је укупно 72 заражене особе у Србији од коронавируса.

(Курир.рс)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

брижан предсједник

17.03.2020 19:24

Ти ћеш им сигурно ићи у куповину,бацити смеће и набавити храну и лијекове?

ОДГОВОРИТЕ
Name

роко

17.03.2020 19:53

Не лапрдај изроде,здравље прије свега. Живио Вучић.

Name

Миле

17.03.2020 19:30

јел то јос онај смесни вирус или је сад неки други јос смеснији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

17.03.2020 19:55

Брави Вуцицу сами тако и никако другације,да се ствар отме контрили сви би једва доцекали да те окриве зато истро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговоран цовјек

17.03.2020 20:31

Свака цаст господину Вуцицу. Ниста нетреба препустити слуцају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

17.03.2020 21:26

Да ли ова забрана вази за бескуцнике ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

18.03.2020 07:21

Тај старији свијет, популација преко 65 љета има да му запамти ово понижавање и подцјењивање. Ову дискриминацију посебно. Па да му врате и узврате према заслугама. Како и заслужује његово пренемагање, драма и патетика, просјачење, па замјерање онима који му не удјељују милостињу, који му не дотирају и донирају. Читав народ излаже невиђеној бруки. Ово мора да се заустави. Сачекати га на изборима и показати му мјесто које заслужује. И он и ти трабанти уз њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цонцордиа патриа фирмат

18.03.2020 09:06

Избори су лијек за све надобудне и бахате,искомплексиране и лажљиве политичаре