УКЦ опрема простор за обољеле од вируса корона

У наредним данима постоји реална могућност да дође пораста броја особа који су заражени вирусом корона у Републици Српској.

Република Српска 17.03.2020 | 19:52
УКЦ опрема простор за обољеле од вируса корона

Због тога су у бањалучком Универзитетском клиничком центру одлучили да привремено обнове и оспособе просторије некадашње хирургије и пулмологије, гдје ће бити смјештени обољели од овог вируса, како би се спријечио улазак овог вируса у просторије Универзитетског клиничког центра.

У кругу некадашње хирургије убрзано се припремају просторије за смјештај  пацијената код којих је установљено да су заражени вирусом корона.

Пацијенти су подијељени у три групе на основу којих ће бити одређено гдје ће се обављати лијечење.  Заражени пацијенти без симптома се шаљу у кућну изолацију, док ће у адаптиране  просторије бити смјештени они који су позитивни на вирус корона, али имају лакше симптоме.

Пацијенти позитивни на вирус корона са најтежим симптомима, се шаљу у Инфективну клинику на Паприковцу.

Ђајић каже да на Универзитетском клиничком центру Републике Српске има довољно респиратора, међутим у наредним данима извјесно је откривање нових пацијената заражених вирусом корона.

Ускоро би у кругу бивше хирургије требало да буду оспособљене и просторије за евентуални смјештај трудница заражених виросом корона, као и двије хируршке сале за операције пацијената који долазе из заражених подручја. У кругу Универзитетског клиничког центра на Паприковцу постављени су и контејнери у којима ће бити обављан преглед и тријажа пацијената.    

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ухх

17.03.2020 19:40

Сто неби у вили на Јахорини? Она је вец опремљена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

17.03.2020 20:20

Супер. Ово је сам центар града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рагиб

17.03.2020 21:43

Да се најежиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

18.03.2020 07:27

Које црно опремање. Па шта ви називате опремањем јадни сте ви. Оно има само у филмовима страве и ужаса. Тамо су услови никакакви. Битно је да директор пред тв екипама сложи причу и куд ко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.03.2020 07:55

Дал имају десет респиратора, искрено мислим да немају.

ОДГОВОРИТЕ