UKC oprema prostor za oboljele od virusa korona

U narednim danima postoji realna mogućnost da dođe porasta broja osoba koji su zaraženi virusom korona u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 17.03.2020 | 19:52
UKC oprema prostor za oboljele od virusa korona

Zbog toga su u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru odlučili da privremeno obnove i osposobe prostorije nekadašnje hirurgije i pulmologije, gdje će biti smješteni oboljeli od ovog virusa, kako bi se spriječio ulazak ovog virusa u prostorije Univerzitetskog kliničkog centra.

U krugu nekadašnje hirurgije ubrzano se pripremaju prostorije za smještaj  pacijenata kod kojih je ustanovljeno da su zaraženi virusom korona.

Pacijenti su podijeljeni u tri grupe na osnovu kojih će biti određeno gdje će se obavljati liječenje.  Zaraženi pacijenti bez simptoma se šalju u kućnu izolaciju, dok će u adaptirane  prostorije biti smješteni oni koji su pozitivni na virus korona, ali imaju lakše simptome.

Pacijenti pozitivni na virus korona sa najtežim simptomima, se šalju u Infektivnu kliniku na Paprikovcu.

Đajić kaže da na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ima dovoljno respiratora, međutim u narednim danima izvjesno je otkrivanje novih pacijenata zaraženih virusom korona.

Uskoro bi u krugu bivše hirurgije trebalo da budu osposobljene i prostorije za eventualni smještaj trudnica zaraženih virosom korona, kao i dvije hirurške sale za operacije pacijenata koji dolaze iz zaraženih područja. U krugu Univerzitetskog kliničkog centra na Paprikovcu postavljeni su i kontejneri u kojima će biti obavljan pregled i trijaža pacijenata.    

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Uhh

17.03.2020 19:40

Sto nebi u vili na Jahorini? Ona je vec opremljena.

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

17.03.2020 20:20

Super. Ovo je sam centar grada.

ODGOVORITE
Name

Ragib

17.03.2020 21:43

Da se naježiš.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

18.03.2020 07:27

Koje crno opremanje. Pa šta vi nazivate opremanjem jadni ste vi. Ono ima samo u filmovima strave i užasa. Tamo su uslovi nikakakvi. Bitno je da direktor pred tv ekipama složi priču i kud ko.

ODGOVORITE
Name

Mile

18.03.2020 07:55

Dal imaju deset respiratora, iskreno mislim da nemaju.

ODGOVORITE