Србац: Још три лица упућена на дијагностику у БЛ

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације у Српцу изнесен је податак да су још три особе из ове општине, због изражених симптома на заразу вирус корона, упућена су на Клинику за инфективне болести у Бањалуци.

Република Српска 16.03.2020 | 18:46
Србац: Још три лица упућена на дијагностику у БЛ

Након проблема са дисајним органима, ова лица су се сама пријавила у Дом здравља Србац, признајући да су била у контакту са зараженим особама конора вирусом.

Само у току данашњег дана у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља евидентирано је тридесетак грађана који су дошли из земаља захваћених конора вирусом, као што су Италија, Словенија, Аустрија и друге земље.

Свима је издато рјешење о кућној изолацији, а како је речено на сједници Штаба за ванредне ситуације, у овој општини  се у кућној изолацији налази више од 50 грађана.

Да подсјетимо, прије четири дана у овој општини је забиљежен први случај корона вируса. Заражено је лице средње доби из Кукуља, које је обољело у контакту  са зараженом особом. Налази се на Клиници за инфективне болести у Бањалуци,  а његово здравствено стање је стабилно.

У србачкој општини су предузете све превентивне мјере у заштити од вируса , ограничено је радно вријеме за трговинске и угоститељске радње, забрањени сви скупови, извршена дезинфекција јавних предузећа и установа, као и јавних површина у граду.

Евидентирана је појачана куповина животних намирница, али су трговине још увијек добро снабдјевене. Грађани се јавно позивају да поштују упуства надлежних органа, јер само тако могу највише помоћи сами себи у борби против заразе.

(БН/ С.К.)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јорданка-Србац

16.03.2020 19:40

Немам дјецу назалост,али мислим даје крајње врјеме да додјемо себи,ако не због самих себе дај будимо због малих другара,и ово мало сто нас остало сви супер здравл незнасе ко здрави,а ви сто им. ате родитеље,назалост ја их немам...Цувј те их

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

16.03.2020 21:41

Паметан чува сене и око себе, а онда само на једну општину дође 50 тупана, глупана, будала, из Италије, Аустрије, Словеније и како да се то назове?! Мало је стављати их у кавез! То треба објавити имена на све стране, опалити их дебело по џепу, тако да их сав нормалан свијет убудуће широко заобилази. Кад нису одговорни према себи, како онда очекивати да не нанесу зло свима око себе?!

Name

Србац

17.03.2020 04:56

Генерално и реално гледано ми смо ипак неписмени људи, јер како објаснити да поред толико објашњења и упутстава човјек дође из Њемачке и не придржава се ничега, него у дан-два обиђе што више локација и људи. Почев од својих најближих па до осталих. Ја бих га излијечио, а након тога у затвор на једно 10 година. И није он једини, у скоро сваком мјесту наше општине стигао је неко из Италије, Аустрије, Њемачке, а ријетки су у самоизалицији. И од тога још праве заје*банцију. Поступке власти покушавам увијек сагледати реално и објективно. У овој пандемији нислим да су учинили све што они могу и све за што су надлежни. На крају је до нас. Дајте људи уозбиљите се, ако не због других, онда због својих породица.

Name

за РЕ

17.03.2020 06:06

Па људи су досли СВОЈОЈ куци ,у свој град ,и није ми јасно како моземо осудјивати тако несто ,у ствари нама они ваљају само кад доносе девизе. На крају ни они сами не знају ко је заразен ,а ко није.

Name

Ре за Ре

17.03.2020 06:34

Како да их не осуђујеш? Јесу ли свјесни ситуације? Знају ли шта се дешава и шта треба да ураде? Да им нико никад ништа није рекао и савјетовао сами знају да треба да буду изоловани одређено вријеме, због себе, чланова фамилије па тек онда због свих других. А они кренули у обиласке као да пописују становништво. Немој лупати ни бранити никога када и сам знаш да ниси у праву него само контрираш без везе. Да је теби један такав комшија дошао у кућу гдје живиш са старим особама и дјецом питао бих те онда за коментар. Него, упали ТВ, данас почиње настава за основце, видим да ти треба.

Name

Радник

17.03.2020 09:02

Нема никакве наредбе ни препоруке за раднике у приватном сектору, сви се репрганизују, скрацују радно вријеме или затварају фирме, само приватници раде пуном паром. Стотине радника у једној просторији, са маскама за једнократну употребу и јос их сефови тјерају да те исте маске без филтера, знаци обицне, носе на послу док год траје епидемија. Ста инспекције и власт казу на то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

17.03.2020 09:11

Колера хара има3 мјесеца,а ови наси нису ни мало спремни.Дијагностика само у Бањалуци,Тузли и Сарајеву.Која брука и срамота.Све приватне фирме раде,вазнији профит од здравља и зивота.Па ко це радити кад и радници поцну оболијевати и умирати?

ОДГОВОРИТЕ