Ограничен рад вртића у Бањалуци због вируса корона

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић саопштио је да ће од понедјељка, 16. марта, Центар за предшколско образовање и васпитање радити у минималном режиму ради спречавања ширења вируса корона.

Република Српска 13.03.2020 | 19:05
Ограничен рад вртића у Бањалуци због вируса корона

Након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације, Радојичић је рекао новинарима да ће за нешто више од 100 дјеце бити организован предшколски програм у четири јавна објекта са мањим бројем дјеце у групама.

Радојичић је рекао да ће и у приватним вртићима од понедјељка, 16. марта, бити обустављено организовање прешколског програма, те да руководство ових установа треба да сагледа могућност да се овај вид припреме за школу обави у мањим групама дјеце, ако родитељи искажу интересовање.

Радојичић је навео да је реално очекивати да расте број обољелих од вируса корона у земљама окружења јер се број обољелих прелива на ово подручје, почев од Италије.

"Нема разлога за било какву узнемиреност и панику, јер смо предузели све неопходне мјере да се спријечи ширњење заразе", рекао је Радојичић.

Он је позвао грађане да се придржавају мјера ради заштите личног здравља и других у окружењу. 

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бозе сацувај

13.03.2020 19:02

Једне вртице затвара, друге отвара у које це скупити сву дјецу које нема ко да цува, па це направити јос вецу концентрацију дјеце на једном мјесту. Пустите мајке на плацено одсуство да цувају своју дјецу, код својих куца.Има ли ико нормалан овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

13.03.2020 19:46

Цудне одлуке. Главно да кладионице раде без ограницења.

Name

Ухх

13.03.2020 19:43

Једни прицају о вирусу а други облецу и купују папке. Зар немозете бар сацекати до се ова епидемија не заврси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота БЛ

13.03.2020 22:29

Забрањује све скупове и затвара локале.., а онда оде лицно на скуп оснивања нове Социјалистицке партије, какав цинизам и лицемјерство... фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx21

13.03.2020 22:34

разумијем да маркети са храном раде до 6 али са гардеробом никако, јел и немоземо без обуце и одјеце до првог, или кафици и кладионице до 6, немоземо без кафе и тикета. Затварај све и сви у карантин, нисмо ми јака дрзава да се моземо тако борити, ваљда мозе дрзава да издрзи мјесец без пореза, намирти це се то сведно овако или онако

ОДГОВОРИТЕ