Ograničen rad vrtića u Banjaluci zbog virusa korona

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić saopštio je da će od ponedjeljka, 16. marta, Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje raditi u minimalnom režimu radi sprečavanja širenja virusa korona.

Republika Srpska 13.03.2020 | 19:05
Ograničen rad vrtića u Banjaluci zbog virusa korona

Nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, Radojičić je rekao novinarima da će za nešto više od 100 djece biti organizovan predškolski program u četiri javna objekta sa manjim brojem djece u grupama.

Radojičić je rekao da će i u privatnim vrtićima od ponedjeljka, 16. marta, biti obustavljeno organizovanje preškolskog programa, te da rukovodstvo ovih ustanova treba da sagleda mogućnost da se ovaj vid pripreme za školu obavi u manjim grupama djece, ako roditelji iskažu interesovanje.

Radojičić je naveo da je realno očekivati da raste broj oboljelih od virusa korona u zemljama okruženja jer se broj oboljelih preliva na ovo područje, počev od Italije.

"Nema razloga za bilo kakvu uznemirenost i paniku, jer smo preduzeli sve neophodne mjere da se spriječi širnjenje zaraze", rekao je Radojičić.

On je pozvao građane da se pridržavaju mjera radi zaštite ličnog zdravlja i drugih u okruženju. 

(Srna) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Boze sacuvaj

13.03.2020 19:02

Jedne vrtice zatvara, druge otvara u koje ce skupiti svu djecu koje nema ko da cuva, pa ce napraviti jos vecu koncentraciju djece na jednom mjestu. Pustite majke na placeno odsustvo da cuvaju svoju djecu, kod svojih kuca.Ima li iko normalan ovdje.

ODGOVORITE
Name

Tako je

13.03.2020 19:46

Cudne odluke. Glavno da kladionice rade bez ogranicenja.

Name

Uhh

13.03.2020 19:43

Jedni pricaju o virusu a drugi oblecu i kupuju papke. Zar nemozete bar sacekati do se ova epidemija ne zavrsi.

ODGOVORITE
Name

Patriota BL

13.03.2020 22:29

Zabranjuje sve skupove i zatvara lokale.., a onda ode licno na skup osnivanja nove Socijalisticke partije, kakav cinizam i licemjerstvo... fuj

ODGOVORITE
Name

max21

13.03.2020 22:34

razumijem da marketi sa hranom rade do 6 ali sa garderobom nikako, jel i nemozemo bez obuce i odjece do prvog, ili kafici i kladionice do 6, nemozemo bez kafe i tiketa. Zatvaraj sve i svi u karantin, nismo mi jaka drzava da se mozemo tako boriti, valjda moze drzava da izdrzi mjesec bez poreza, namirti ce se to svedno ovako ili onako

ODGOVORITE