Одржане литије на Цетињу, Никшићу и Даниловграду

Прва литија, упркос снијегу и хладноћи, кренула је јутрос из Мурине, крај Андријевице, а исти скупови су одржани на Цетињу, у Никшићу и у Даниловграду.

Регион 08.03.2020 | 13:20
Одржане литије на Цетињу, Никшићу и Даниловграду

Упркос забрани и притисцима, вјерни народ Цетиња прошао је у молитвеној литији од Цетињског манастира до цркве на Ћипуру. Литију је предводио Њагово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Ријеч је о молитвеној литији на Недјељу православља, која се одржава сваке године, али је полиција забранила. Са литије је поручено да Цетињани и вјерни народ не дају светиње.

Крсни ход Никшићана за спас светиња почео је послије Свете литургије коју је служио Њагово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Јоаникије у Саборном храму Светог Василија Острошког.

Владика Јоаникије је рекао да вјерници Српске православне цркве /СПЦ/ не траже ништа више од оног што је добила Римокатоличка црква и друге вјерске заједнице.

"Не тражимо ништа више, него што је Црна Гора дала права Римокатоличкој цркви, и другим вјерима. Нећемо ништа више, али ни ништа мање", истакао је владика Јоаникије.

Послије Свете литургије у Цркви Свете првомученице Текле улицама Данилограда прошла је свечана литија као знак прославе побједе православља над свим јересима и за одбрану светиња.

Више хиљада грађана Данилограда је уз појање црквених пјесама са иконама прошло улицама града. 

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Највеца прица

08.03.2020 14:00

Висе хиљада градјана Данилограда је уз појање црквених пјесама са иконама просло улицама града,Срби свугдје угрозени.Замислите да овако муслимани улицама Београда иду у поворци и узвикују Аллаху Акбар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2020 17:06

Упркос забрани окупљања,...

Name

Рашид

08.03.2020 17:11

Ал си паметан

Name

АП

08.03.2020 14:40

Цркве су миста за молитву а не улица а то што се ради је једнако Београдском лонцу, , ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2020 17:15

Шта Ти поредиш, муслиманима у Београду нико не отима Џамије. Врати се у клинику на лијечење, ниси здрав!

Name

Побједници

08.03.2020 15:59

Подрска и дивљење вјерном српском народу Црне Горе. Нека Вам драги Бог помогне да пребродите постављене кризе, да се изборите за своје светиње, вјеру и нацију, тако достојанствено, као до сада, а против резимских сотона. Зивјели, Ви сте вец побиједили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2020 16:21

Дај мени Босњаку у Бања Луци да сам овако “угрожен “

ОДГОВОРИТЕ