Шеранић; Нема нових случајева, под надзором 321 особа

- У Републици Српској нема нових потврђених случајева заразе корона вирусом, а тренутно је под надзором 221 особа, изјавио је данас министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Република Српска 07.03.2020 | 12:21
Шеранић; Нема нових случајева, под надзором 321 особа

Шеранић је навео да је над 37 особа престао надзор након четрнестодневне изолације.

"У изолацији на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске тренутно су четири особе. Међу њима је и мушкарац из Челинца код кога је јуче утврђено присуство корона вируса. Њагово стање је добро и он је збринут у УКЦ-у Српске", изјавио је Шеранић на конференцији за новинаре у прес-центру Владе Српске.

Шеранић је ово рекао након састанка Координационог тима за планирање, спровођење и праћење активности у Српској у вези са појавом болести коју изазива вирус корона. Састанку је присуствовала консултант Свјетске здравствене организације за припремљеност и оперативно планирање Патриција Кормос.

У Републици Српској до сада су вирусом корона заражена три лица, отац и син из Бањалуке, који су збринути у УКЦ-у Српске, као и мушкарац из Челинца, који је у изолацији. Он је раније допутовао из Италије са првозараженим корона вирусом.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зупа

07.03.2020 11:35

Ко контролисе Мигранте на аутобуској у Бањалуци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

07.03.2020 11:45

Ви сте једва доцекали КОРОНУ да скренете с Ната и Додикових сплетки сад МИЛЕ ПЕРЕ НАСЕ ПАРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

07.03.2020 12:41

Зар није измисљен вирус како диспецер казе.

ОДГОВОРИТЕ