Šeranić; Nema novih slučajeva, pod nadzorom 321 osoba

- U Republici Srpskoj nema novih potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, a trenutno je pod nadzorom 221 osoba, izjavio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Republika Srpska 07.03.2020 | 12:21
Šeranić; Nema novih slučajeva, pod nadzorom 321 osoba

Šeranić je naveo da je nad 37 osoba prestao nadzor nakon četrnestodnevne izolacije.

"U izolaciji na Univerzitetskom kliničkom centru /UКC/ Republike Srpske trenutno su četiri osobe. Među njima je i muškarac iz Čelinca kod koga je juče utvrđeno prisustvo korona virusa. Njagovo stanje je dobro i on je zbrinut u UКC-u Srpske", izjavio je Šeranić na konferenciji za novinare u pres-centru Vlade Srpske.

Šeranić je ovo rekao nakon sastanka Кoordinacionog tima za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti u Srpskoj u vezi sa pojavom bolesti koju izaziva virus korona. Sastanku je prisustvovala konsultant Svjetske zdravstvene organizacije za pripremljenost i operativno planiranje Patricija Кormos.

U Republici Srpskoj do sada su virusom korona zaražena tri lica, otac i sin iz Banjaluke, koji su zbrinuti u UКC-u Srpske, kao i muškarac iz Čelinca, koji je u izolaciji. On je ranije doputovao iz Italije sa prvozaraženim korona virusom.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zupa

07.03.2020 11:35

Ko kontrolise Migrante na autobuskoj u Banjaluci?

ODGOVORITE
Name

Googl

07.03.2020 11:45

Vi ste jedva docekali KORONU da skrenete s Nata i Dodikovih spletki sad MILE PERE NASE PARE

ODGOVORITE
Name

Xl

07.03.2020 12:41

Zar nije izmisljen virus kako dispecer kaze.

ODGOVORITE