Стабилно стање оца и сина заражених вирусом корона

Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић изјавила је да је стабилно здравствено стање мушкарца из Бањалуке и његовог сина, који имају корона вирус.

Република Српска 05.03.2020 | 18:30
Стабилно стање оца и сина заражених вирусом корона

– Дјечак тренутно нема никаквих тегоба, а тегобе респираторних органа оца су, може се рећи, прошле. Осјећају се добро, у сталном смо контакту и љекари на Универзитетском клиничком центру (УКЦ) врше стални надзор над њима – рекла је Тодоровићева, како преносе медији.

Она је додала да је данас на вирус корона тестирано 26 ученика Основне школе “Бранко Ћопић”, од којих 22 иду у разред са зараженим дјечаком, као и четири ученика која су била у блиском контакту с њим.

– Тестирано је и 12 наставника предметне наставе у школи који су боравили у том разреду. Блиски контакт подразумијева грљење и љубљење и контакт дужи од 15 минута на удаљености мањој од два метра – рекла је Тодоровићева и додала да ће дјеца и наставници бити неко вријеме у кућној изолацији.

Она је поручила грађанима да ови случајеви заразе не представљају епидемију, те да има мјеста за опрез, али никако за панику.

У Републици Српској су до сада вирусом корона заражена два лица – отац и син, који су збринути у УКЦ Српске. Заражени мушкарац вратио се из Италије, гдје је радио.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рале

05.03.2020 17:44

Колика бука цитав дан, и сви све знају, засто нису слусали висковица он има прицу за вирус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

05.03.2020 19:19

сад це виско у посјету пацијентима да им објасни ста их је снасло , хајде Висковицу покази да си ту за градјане .