Stabilno stanje oca i sina zaraženih virusom korona

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović izjavila je da je stabilno zdravstveno stanje muškarca iz Banjaluke i njegovog sina, koji imaju korona virus.

Republika Srpska 05.03.2020 | 18:30
Stabilno stanje oca i sina zaraženih virusom korona

– Dječak trenutno nema nikakvih tegoba, a tegobe respiratornih organa oca su, može se reći, prošle. Osjećaju se dobro, u stalnom smo kontaktu i ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) vrše stalni nadzor nad njima – rekla je Todorovićeva, kako prenose mediji.

Ona je dodala da je danas na virus korona testirano 26 učenika Osnovne škole “Branko Ćopić”, od kojih 22 idu u razred sa zaraženim dječakom, kao i četiri učenika koja su bila u bliskom kontaktu s njim.

– Testirano je i 12 nastavnika predmetne nastave u školi koji su boravili u tom razredu. Bliski kontakt podrazumijeva grljenje i ljubljenje i kontakt duži od 15 minuta na udaljenosti manjoj od dva metra – rekla je Todorovićeva i dodala da će djeca i nastavnici biti neko vrijeme u kućnoj izolaciji.

Ona je poručila građanima da ovi slučajevi zaraze ne predstavljaju epidemiju, te da ima mjesta za oprez, ali nikako za paniku.

U Republici Srpskoj su do sada virusom korona zaražena dva lica – otac i sin, koji su zbrinuti u UKC Srpske. Zaraženi muškarac vratio se iz Italije, gdje je radio.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rale

05.03.2020 17:44

Kolika buka citav dan, i svi sve znaju, zasto nisu slusali viskovica on ima pricu za virus.

ODGOVORITE
Name

Aha

05.03.2020 19:19

sad ce visko u posjetu pacijentima da im objasni sta ih je snaslo , hajde Viskovicu pokazi da si tu za gradjane .