Додик и његов тим неспособни да играју на нивоу БиХ

Представници Републике Српске у институцијама Босне и Херцеговине су показали неспособност да парирају својим коалиционим партнерима и на самом старту репрезентација, коју предводи Милорад Додик, је добила пет голова, од којих су већина били аутоголови, изјавио је Младен Босић, члан  Предсједништва СДС.

Република Српска 05.03.2020 | 16:39
Додик и његов тим неспособни да играју на нивоу БиХ

Босић је на конфернецији за новинаре рекао да у овом периоду направљена велика штета за Републику Српску и да је Додик је показао да није компетентан да води представнике из Српске у заједничким институцијама.

„Први аутогол је било прихватања Програма реформи, за којег је Милорад Додик, као што се види из недавно објављеног стенограма, рекао да се ради о АНП, који је само назван другачијим именом", навео је Босић.

Према његовим ријечима други аутогол је услиједио прихватањем именовања Савјета министара, а да не буде именован један од српских министара на челу Министарстава за избјегла и расељена лица и људска права. 

„Ово министарство сада води кадар СДА, који је, како наводе из његове странке, један од најзаслужнијих за одлуку Уставног суда БиХ око пољопривредног земљишта", појашњава Босић.

Трећи аутогол, додаје Босић, је чињеница да у Министарству безбједности БиХ нема замјеника министра из српског народа.

„Четврти аутогол је одстрањивање представника српског народа у Централној банци БиХ, чиме је ова важна институција остала без контроле од стране српског народа. Пети аутогол је неименовање дирктора СИПЕ, коју сада води замјеник директора из хрватског народа", навео је Босић.

Он је оцијенио да је евидентна блокада власти на нивоу БиХ и да је очигледно да владајућа коалиција није способна вршити власт у интересу грађана. 

„Налазимо се у веома тешкој ситуацији а пред нама су два велика изазова. У питању је надирање миграната и корона вирус, који, као што видимо, неће заобићи БиХ. Долазак таквих изазова у тренутку када власт практично и не постоји и не може да функционише је велика опасност за грађане", казао је Босић.

Он је поручио да је странкама из коалиције СНСД, СДА, ХДЗ властити политички рејтинг далеко изнад интереса грађана које би требали да представљају и да политика продуковања криза може довести до сукоба и понављања трагичних догађаја из прошлости.

„Што би народ рекао ђаво је дошао по своје. Овде ипак у БиХ се може рећи да постоје два ђавола и један шејтан. Нешто се мора подузети  како би се политике које су сада доминантне спријечиле да даље продубљују кризу, јер она иде смјеру сценарија који су се могли видјети у  Сирији или Либији", упозорио је Босић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Вупер

05.03.2020 15:58

Јесу они способни да играну, само Миле да им дозволи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

05.03.2020 17:05

Лако му је нас гњавити.

Name

СТРАСНО

05.03.2020 19:05

Е јесу запели око програма реформи а лоповлук и крадја народа који фала богу све висе и висе одлази ,то их се нетице.

Name

реалност

05.03.2020 19:28

Па зар не видите људи да нам је водја (Додик) полуписмен и полуваспитан?

Name

Способни су,

05.03.2020 17:45

Само око пуне врече, Сада сви бјезе када је празна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

05.03.2020 18:08

Лако је играти по Б луци, али сад да видимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

05.03.2020 19:26

Два ђавола и један шејтан! Прејако! Хаха. Управо и јесте тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобап

06.03.2020 11:01

аааа, ти си урадио у сарајеву много за рс... хахахаха. ко је овај??

ОДГОВОРИТЕ