Dodik i njegov tim nesposobni da igraju na nivou BiH

Predstavnici Republike Srpske u institucijama Bosne i Hercegovine su pokazali nesposobnost da pariraju svojim koalicionim partnerima i na samom startu reprezentacija, koju predvodi Milorad Dodik, je dobila pet golova, od kojih su većina bili autogolovi, izjavio je Mladen Bosić, član  Predsjedništva SDS.

Republika Srpska 05.03.2020 | 16:39
Dodik i njegov tim nesposobni da igraju na nivou BiH

Bosić je na konferneciji za novinare rekao da u ovom periodu napravljena velika šteta za Republiku Srpsku i da je Dodik je pokazao da nije kompetentan da vodi predstavnike iz Srpske u zajedničkim institucijama.

„Prvi autogol je bilo prihvatanja Programa reformi, za kojeg je Milorad Dodik, kao što se vidi iz nedavno objavljenog stenograma, rekao da se radi o ANP, koji je samo nazvan drugačijim imenom", naveo je Bosić.

Prema njegovim riječima drugi autogol je uslijedio prihvatanjem imenovanja Savjeta ministara, a da ne bude imenovan jedan od srpskih ministara na čelu Ministarstava za izbjegla i raseljena lica i ljudska prava. 

„Ovo ministarstvo sada vodi kadar SDA, koji je, kako navode iz njegove stranke, jedan od najzaslužnijih za odluku Ustavnog suda BiH oko poljoprivrednog zemljišta", pojašnjava Bosić.

Treći autogol, dodaje Bosić, je činjenica da u Ministarstvu bezbjednosti BiH nema zamjenika ministra iz srpskog naroda.

„Četvrti autogol je odstranjivanje predstavnika srpskog naroda u Centralnoj banci BiH, čime je ova važna institucija ostala bez kontrole od strane srpskog naroda. Peti autogol je neimenovanje dirktora SIPE, koju sada vodi zamjenik direktora iz hrvatskog naroda", naveo je Bosić.

On je ocijenio da je evidentna blokada vlasti na nivou BiH i da je očigledno da vladajuća koalicija nije sposobna vršiti vlast u interesu građana. 

„Nalazimo se u veoma teškoj situaciji a pred nama su dva velika izazova. U pitanju je nadiranje migranata i korona virus, koji, kao što vidimo, neće zaobići BiH. Dolazak takvih izazova u trenutku kada vlast praktično i ne postoji i ne može da funkcioniše je velika opasnost za građane", kazao je Bosić.

On je poručio da je strankama iz koalicije SNSD, SDA, HDZ vlastiti politički rejting daleko iznad interesa građana koje bi trebali da predstavljaju i da politika produkovanja kriza može dovesti do sukoba i ponavljanja tragičnih događaja iz prošlosti.

„Što bi narod rekao đavo je došao po svoje. Ovde ipak u BiH se može reći da postoje dva đavola i jedan šejtan. Nešto se mora poduzeti  kako bi se politike koje su sada dominantne spriječile da dalje produbljuju krizu, jer ona ide smjeru scenarija koji su se mogli vidjeti u  Siriji ili Libiji", upozorio je Bosić.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vuper

05.03.2020 16:58

Jesu oni sposobni da igranu, samo Mile da im dozvoli

ODGOVORITE
Name

Arm

05.03.2020 18:05

Lako mu je nas gnjaviti.

Name

STRASNO

05.03.2020 20:05

E jesu zapeli oko programa reformi a lopovluk i kradja naroda koji fala bogu sve vise i vise odlazi ,to ih se netice.

Name

realnost

05.03.2020 20:28

Pa zar ne vidite ljudi da nam je vodja (Dodik) polupismen i poluvaspitan?

Name

Sposobni su,

05.03.2020 18:45

Samo oko pune vreče, Sada svi bjeze kada je prazna.

ODGOVORITE
Name

Veteran

05.03.2020 19:08

Lako je igrati po B luci, ali sad da vidimo...

ODGOVORITE
Name

Ovako

05.03.2020 20:26

Dva đavola i jedan šejtan! Prejako! Haha. Upravo i jeste tako!

ODGOVORITE
Name

Slobap

06.03.2020 12:01

aaaa, ti si uradio u sarajevu mnogo za rs... hahahaha. ko je ovaj??

ODGOVORITE