Нико не може да предвиди будућност преговора БГ и ПР

- Да ли је дошло до посљедње фазе преговора око разрјешења косовског питања и шта доноси специјални амерички изасланик Ричард Гренел по овом питању - само су неке од тема емисије “Глобално” БН телевизије.

Република Српска 26.02.2020 | 22:25
Нико не може да предвиди будућност преговора БГ и ПР

- Ако бисмо били реални, знали бисмо да будућност преговора Београда и Приштине не може да предвиди нико, не зато што је тешко, него зато што све деценије иза нас чине то немогућим. Очигледан примјер је Бриселски споразум, рекао је војнополитички коментатор Владе Радуловић.

“Потврда на терену је таква да Албанци нису испунили ништа из тог споразумаа, док је, са друге стране, Србија учинила све или у највећој мјери оно што је било до ње”, каже Радуловић.

Предсједник Матице Албанаца за Србију Демо Бериша каже да се не смије заборавити чињеница да је Америка направила државу Косово.

“Идеја је Американаца, а такав је и Гренелов поступак – Американци, једноставно, желе да постигну тај споразум, јер њима иде у корист. Имајте на уму да се они сада повлаче из Авганистана, једини нису ушли у нове ратове, те да им је ово један политички поен”, објашњава Бериша.

Јамајка је узрок новог спора Приштине и Београда о признању Косова.

“Тај случај са Јамајком је врло занимљив и показао је да то, такозвано независно Косово, нема капацитете неке озбиљне државе”, каже историчар Саша Адамовић.

Када људи буду задовољни на економском плану, онда ће се врло брзо доћи до рјешења косовског питања, речено је, између осталог, у емисији “Глобално” БН телевизије.

 

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милостиви

27.02.2020 14:50

Ма та је прице давно заврсена!

ОДГОВОРИТЕ