Niko ne može da predvidi budućnost pregovora BG i PR

- Da li je došlo do poslјednje faze pregovora oko razrјešenja kosovskog pitanja i šta donosi specijalni američki izaslanik Ričard Grenel po ovom pitanju - samo su neke od tema emisije “Globalno” BN televizije.

Republika Srpska 26.02.2020 | 22:25
Niko ne može da predvidi budućnost pregovora BG i PR

- Аko bismo bili realni, znali bismo da budućnost pregovora Beograda i Prištine ne može da predvidi niko, ne zato što je teško, nego zato što sve decenije iza nas čine to nemogućim. Očigledan primjer je Briselski sporazum, rekao je vojnopolitički komentator Vlade Radulović.

“Potvrda na terenu je takva da Albanci nisu ispunili ništa iz tog sporazumaa, dok je, sa druge strane, Srbija učinila sve ili u najvećoj mjeri ono što je bilo do nje”, kaže Radulović.

Predsjednik Matice Albanaca za Srbiju Demo Beriša kaže da se ne smije zaboraviti činjenica da je Amerika napravila državu Kosovo.

“Ideja je Amerikanaca, a takav je i Grenelov postupak – Amerikanci, jednostavno, žele da postignu taj sporazum, jer njima ide u korist. Imajte na umu da se oni sada povlače iz Avganistana, jedini nisu ušli u nove ratove, te da im je ovo jedan politički poen”, objašnjava Beriša.

Jamajka je uzrok novog spora Prištine i Beograda o priznanju Kosova.

“Taj slučaj sa Jamajkom je vrlo zanimljiv i pokazao je da to, takozvano nezavisno Kosovo, nema kapacitete neke ozbiljne države”, kaže istoričar Saša Adamović.

Kada ljudi budu zadovoljni na ekonomskom planu, onda će se vrlo brzo doći do rješenja kosovskog pitanja, rečeno je, između ostalog, u emisiji “Globalno” BN televizije.

 

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milostivi

27.02.2020 14:50

Ma ta je price davno zavrsena!

ODGOVORITE