Италијанска влада предузела потребне мјере заштите

Амбасада Италије у Босни и Херцеговини обавјештава да је италијанска Влада формирала јединствену централну структуру за превенцију, контролу и одговор на инфекцију новим вирусом корона и да се операцијом управља у координацији са свим локалним италијанским властима.

Босна и Херцеговина 24.02.2020 | 18:05
Италијанска влада предузела потребне мјере заштите

Даље се наводи да је Италија међу првима установила ригорозне контролне мјере и број заражених се контролише и ажурира на дневној бази.

"До данас је број заражених пацијената 214 и сви су у изолацији и под контролом здравствених структура", каже се у саопштењу и додаје:

- Симптоми могу бити благи, као што је прехлада, грлобоља, кашаљ и повишена температура, али и озбиљни као што су упала плућа и тешки респираторни проблеми. Особе подложне тежим облицима ове болести су старије особе и особе које већ имају здравствене проблеме, као што су дијабетичари и особе са срчаним обољењима.

Италијанске власти су ставиле у финкцију телефонски број за хитне случајеве на који сви могу бесплатно назвати из Италије ради савјета и упутстава: 1500.

Сви грађани Босне и Херцеговине у Италији који требају медицинску помоћ или контролу могу назвати овај број и провјерити своје здравствено стање при надлежни центри у склопу јавних медицинских установа.

Ванредне мјере усвојене у неким италијанским центрима, попут затварања школа или одгађања спортских приредби, су предострожне и привремене и на снази су само за раздобље које је неопходно потребно како би се спријечила могућност заразе, саопштено је из италијанске амбасаде у БиХ.

(БН) 

Симптоми Цоронавируса слични су симптомима грипе која је тренутно присутна у цијелој Еуропи у много различитих облика. То изазива већу забринутост од стварног ризика од заразе Цоронавирусом и пуно више извјештавања о сумњивим случајевима од оних који се заправо односе на нови вирус.

 

Надзор се наставља вршити пажљиво и очекује да ће се с повећањем контрола и превентивних мјера постићи смањење случајева заразе.

 

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Скептик

24.02.2020 18:22

Баш ме занима како ће се понашати диспечер са својом владом ако корона долети до нас. Паника, вриска, очај, јаук, плач...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре скептик

25.02.2020 02:55

Он ће то да преусмјери за Њемачку хехехехеее

Name

Нисам

25.02.2020 11:46

чуо да се наши оглашавају о вирусу. Све околне земље се припремају, а код нас као да се ништа не дешава.