Заштита: Кина ставила новчанице у карантин

Кинеске власти предузимају опсежне мјере у оквиру борбе против нове врсте корона вируса (ЦОВИД-19), а једна од њих је и дезинфекција новчаница.

Свијет 16.02.2020 | 16:22
Заштита: Кина ставила новчанице у карантин

Према писању кинеских медија, централна банка Кине је саопштила да су почели да врше дезинфекцију новчаница које су у претходном периоду биле у оптицају, преноси Агенција Анадолија.

Дезинфекција новчаница се врши ултраљубичастим зрацима и високом температуром, а план је да коришћене новчанице остану у касама од седам до 14 дана.

Наводи се да банке клијентима могу, у случају потребе, давати само нови и некориштени новац, док ће новчанице које су “стављене у карантин” бити поново пуштене у оптицај након истека периода посматрања.

Национална здравствена комисија Кине (НХЦ) у недјељу је саопштила да су у протекла 24 сата преминуле 142 заражене особе, чиме се број умрлих од заразе опасним вирусом у тој земљи повећао на 1.666.

Досад је потврђена зараза вирусом 2019-нЦоВ код укупно 68.500 пацијента, а само у протекла 24 сата потврђено је 2.009 случајева болести која је службено названа ЦОВИД-19.

Вирус корона се крајем прошле године појавио и брзо проширио у кинеском граду Вухану, а случајеви заразе потврђени су у више од 20 земаља широм свијета.

(Анадолија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

калимеро

16.02.2020 22:08

Изгледа да је папирна монета разлог,знаци укида се ускоро;)

ОДГОВОРИТЕ