Сједница колегијума Представничког дома одложена

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић рекао је да је пролонгирана сједница Заједничког колегија ПСБиХ која је требала бити одржана данас и да је ријеч о раније договореном дневном реду те да тачке захтијевају додатна усаглашавања.

Босна и Херцеговина 13.02.2020 | 13:22
Сједница колегијума Представничког дома одложена

Он је рекао да пробосанске снаге неће пристати на уставни удар у режији СНСД.

Позвао је на дијалог, који је једини инструмент за постизање квалитетних политичких рјешења.

– Позивам да покажемо позитивну политичку вољу због грађана БиХ и кључних вањскополитичких циљева, а то су ЕУ и НАТО интеграције. Мислим да ће се без разлога, неуставно и на бази исхитрених жеља, нанијети велика штета и европском путу БиХ и економском развоју БиХ и међународном угледу, а и побољшању живота грађана БиХ – рекао је Звиздић.

Додао је да из непосредне прошлости знамо да уцјене и блокаде неће дати никакав резултат у БиХ.

– Базно начело функционисања државе је владавина закона и унутар тога Уставни суд БиХ, који је темељ заштите уставности БиХ. Кршење одлука уставних судова у свакој земљи свијета третира се као једна врста уставног удара и то је линија испод које нико не жели функционисати – рекао је Звиздић.

Истакао је да се нада да сљедећа сједница НСРС неће отићи предалеко са закључцима “због којих ћемо изгубити пуно времена да вратимо ствари у нормалу”.

– Прва порука је да покажемо суздржаност, али ако се ово настави, наравно да ће се те снаге одупријети унутар институција система и то јесте јасна порука свима. Свјесни смо да уцјена и блокада не доводе до рјешења – казао је Звиздић.

(Срна)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Редослијед

13.02.2020 12:51

Литије, уцјене, блокаде, балвани, оружје.... =тракроријада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.02.2020 13:46

Тако сте мислили и 92 па добисте по носу.Знамо које бјезо и сакрио се у мисију рупу на 18,7% и из ње кмецо.Тако бало покри се оо усима и миран буди у том тору.

Name

Дзоо

13.02.2020 14:43

За ре@сјецас се оне Милосевицеве да сам дао пола као вама Муслимани би били на Дедињу. Е сад ти памет у главу сад имамо војску полицију артиљерија бојна возила све цути и постуј закон инаце ако немас таница или трактора купи у деку па преко Дрине.

Name

Ре дјоо

13.02.2020 15:33

Па бало ето додји па ме протјерај.покусо ти је отац па заврси у тору на 18.7% територије бивсе беиха.Само купи карту за турску у једном правцу?

Name

За дјоо

13.02.2020 16:04

Због таквих смрадоња, тацно ми је драго сто се беиха распала.Такви до подне мрезе цио свијет, а после подне и сами себе.Тацно сте за разматрање.