Sjednica kolegijuma Predstavničkog doma odložena

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je da je prolongirana sjednica Zajedničkog kolegija PSBiH koja je trebala biti održana danas i da je riječ o ranije dogovorenom dnevnom redu te da tačke zahtijevaju dodatna usaglašavanja.

Bosna i Hercegovina 13.02.2020 | 13:22
Sjednica kolegijuma Predstavničkog doma odložena

On je rekao da probosanske snage neće pristati na ustavni udar u režiji SNSD.

Pozvao je na dijalog, koji je jedini instrument za postizanje kvalitetnih političkih rješenja.

– Pozivam da pokažemo pozitivnu političku volju zbog građana BiH i ključnih vanjskopolitičkih ciljeva, a to su EU i NATO integracije. Mislim da će se bez razloga, neustavno i na bazi ishitrenih želja, nanijeti velika šteta i evropskom putu BiH i ekonomskom razvoju BiH i međunarodnom ugledu, a i poboljšanju života građana BiH – rekao je Zvizdić.

Dodao je da iz neposredne prošlosti znamo da ucjene i blokade neće dati nikakav rezultat u BiH.

– Bazno načelo funkcionisanja države je vladavina zakona i unutar toga Ustavni sud BiH, koji je temelj zaštite ustavnosti BiH. Kršenje odluka ustavnih sudova u svakoj zemlji svijeta tretira se kao jedna vrsta ustavnog udara i to je linija ispod koje niko ne želi funkcionisati – rekao je Zvizdić.

Istakao je da se nada da sljedeća sjednica NSRS neće otići predaleko sa zaključcima “zbog kojih ćemo izgubiti puno vremena da vratimo stvari u normalu”.

– Prva poruka je da pokažemo suzdržanost, ali ako se ovo nastavi, naravno da će se te snage oduprijeti unutar institucija sistema i to jeste jasna poruka svima. Svjesni smo da ucjena i blokada ne dovode do rješenja – kazao je Zvizdić.

(Srna)

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Redoslijed

13.02.2020 12:51

Litije, ucjene, blokade, balvani, oružje.... =trakrorijada

ODGOVORITE
Name

Re

13.02.2020 13:46

Tako ste mislili i 92 pa dobiste po nosu.Znamo koje bjezo i sakrio se u misiju rupu na 18,7% i iz nje kmeco.Tako balo pokri se oo usima i miran budi u tom toru.

Name

Dzoo

13.02.2020 14:43

Za re@sjecas se one Miloseviceve da sam dao pola kao vama Muslimani bi bili na Dedinju. E sad ti pamet u glavu sad imamo vojsku policiju artiljerija bojna vozila sve cuti i postuj zakon inace ako nemas tanica ili traktora kupi u deku pa preko Drine.

Name

Re djoo

13.02.2020 15:33

Pa balo eto dodji pa me protjeraj.pokuso ti je otac pa zavrsi u toru na 18.7% teritorije bivse beiha.Samo kupi kartu za tursku u jednom pravcu?

Name

Za djoo

13.02.2020 16:04

Zbog takvih smradonja, tacno mi je drago sto se beiha raspala.Takvi do podne mreze cio svijet, a posle podne i sami sebe.Tacno ste za razmatranje.