СДС критиковао излагање Зорана Тегелтије о ПДВ-у

Предсједавајући Савјета министара БиХ, Зоран Тегелтија из наступа у наступ разоткрива суштину Акцизне коалиције која је успостављена на нивоу БиХ. Три владајуће олигархије очигледно немају намјеру да се баве реформама, агендама, подизањем привреде и стандарда грађана. Успостављајући НАТО пут задовољили су иностране менторе и добили лиценцу да владају, саопштили су из Одбора за привреду и финансије СДС.

Република Српска 10.02.2020 | 11:45
СДС критиковао излагање Зорана Тегелтије о ПДВ-у

Наводе да се то, колико је испразна прича о озбиљним реформама најбоље види из излагања Тегелтије које више звучи као гласноговорнички излет, а не излагање једног предсједавајућег, финансисте и стручњака.

"Фамозни Закон о ПДВ који се припрема већ ко зна колико времена приближио је јавности тако што ништа није рекао, барем ништа конкретно, но и то је довољно да разумијемо основну поруку", каже се у сапштењу и додаје:

"Да за измјене Закона о индиректним порезима потребан консензус смо знали, али да најмање консензуса има око диференциране стопе ПДВ, „која је једина у корист грађана“, нисмо знали.

Дакле то што одговара грађанима отпада. Даље наводи да се све ради у корист привреде , мада није јасно како. И на крају наводи да ће повећање стопе ПДВ бити на столу, али да наравно ово повећање мора бити намјенско."

"Ко зна да преводи бирократски језик акцизне коалиције ово излагање може да поједностави. Порука је да нема ништа од смањења пореског оптерећења ни за грађане ни за привреду, грађани треба да дочекају поштену државу за увођење нижег пореза на основне животне потребе, привредници нека очекују снижење доприноса, јер ће доћи до повећања стопе ПДВ", истичу из СДС-а.

Наглашавају да власт само гледа како да остане бар на постигнутом, а ако нешто може још да наметне, није згорега. То су РЕФОРМЕ.

"Наравно, нема ништа од тога, јер у суштини се не ради о реформама. Власт напада и узима као и у случају са акцизама на гориво, без образа, уз лажи", наводе у саопштењу.

Из СДС подсјећају да је познат став органа странке СНСД Додик да су нам странци криви за стање привреде и економије.

"По најавама Тегелтије и оних страначких лидера, реформу здравства нам води Свјетска Банка, пакет реформи је „усаглашен“ са међународном заједницом, жељезнице већ видимо како се опорављају, а Електропривреда по ко зна који пут наручује организационе студије.

Са таквим реформама заиста можемо да се надамо само најгорем, пустошењу и даљем тренду одласка становништва, каже се у сапштењу.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Познавалац прилика

10.02.2020 11:43

Нек сте им ви рекли. Ма ви сте пропала странка, за вас нико неће више гласати. Требали сте давно пропасти, заправо нисте се ни требали појављивати. Незна се које веће зло нанио овом народу ви или ови сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти си непознавалац!!!

10.02.2020 14:49

Да ти није било СДС ти данас такве глупости неби писао, стварао сам РС од првог до последњег дана, нико није унистио РС као ова не народна власт, која је унистила висе него рат и све бомбе натоа!!! Поклепуси се и цекај сендвиц који си заслузио своим глу.. м коментаром!!

Name

Xx

10.02.2020 12:04

Власт је науцила пљацкати народ и то је тако. Зато млади бјезе из ове земље јер нема перспектуве са овим лесинарима. Има ли ико нормалан да поведе овај глупи народ и казе да је доста пљацке, бахацења, неријесених убистава, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

10.02.2020 14:07

Народ није (јесте)стока да их неко води.

Name

Ре

10.02.2020 12:04

Па господо имали сте 5 година власт сто то нисте урадили несто за вријеме васе владавине народ је поцео напусти земљу имали сте све опозиције економија је била у васим рукама инострани односи безбедност итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

10.02.2020 14:27

Какво подло и лицемјерно..... Болесно!

Name

Рамбо

10.02.2020 12:19

Без странака се неможе!А СДС кад се највише бахатио није ни близу ових сад!Од овог горе неможе бити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

10.02.2020 12:29

Грабар банки само трази где јос мозе да узме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооо

10.02.2020 13:05

Не може нико,нити ће ко гори доћи,од ових које води додик и пејова унука.НИКО И НИКАД ГОРИ ОД ЊИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре познавалац прилика

10.02.2020 13:28

Срам те било , бранити Тегелтију , Шпирића, Цвијановићку , Стевандића , који су покрали милионе , уништили све што се уништити може и говорити да су Говедарица , Пандуревиц , Соња Караџића , Шаровиц , Вукановић , лоши , то можесамо дебил као ти ,СДС је странка која је створила Републику Српску и људи су сада који желе добро овом народу а ви папци и дупелизци наставите и даље , докле ћете видјецете , доћи ће вријеме наплате кад тад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

10.02.2020 14:28

Познавалац прилика свака част потпунома си у праву.