SDS kritikovao izlaganje Zorana Tegeltije o PDV-u

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija iz nastupa u nastup razotkriva suštinu Akcizne koalicije koja je uspostavljena na nivou BiH. Tri vladajuće oligarhije očigledno nemaju namjeru da se bave reformama, agendama, podizanjem privrede i standarda građana. Uspostavljajući NATO put zadovoljili su inostrane mentore i dobili licencu da vladaju, saopštili su iz Odbora za privredu i finansije SDS.

Republika Srpska 10.02.2020 | 11:45
SDS kritikovao izlaganje Zorana Tegeltije o PDV-u

Navode da se to, koliko je isprazna priča o ozbiljnim reformama najbolje vidi iz izlaganja Tegeltije koje više zvuči kao glasnogovornički izlet, a ne izlaganje jednog predsjedavajućeg, finansiste i stručnjaka.

"Famozni Zakon o PDV koji se priprema već ko zna koliko vremena približio je javnosti tako što ništa nije rekao, barem ništa konkretno, no i to je dovoljno da razumijemo osnovnu poruku", kaže se u sapštenju i dodaje:

"Da za izmjene Zakona o indirektnim porezima potreban konsenzus smo znali, ali da najmanje konsenzusa ima oko diferencirane stope PDV, „koja je jedina u korist građana“, nismo znali.

Dakle to što odgovara građanima otpada. Dalje navodi da se sve radi u korist privrede , mada nije jasno kako. I na kraju navodi da će povećanje stope PDV biti na stolu, ali da naravno ovo povećanje mora biti namjensko."

"Ko zna da prevodi birokratski jezik akcizne koalicije ovo izlaganje može da pojednostavi. Poruka je da nema ništa od smanjenja poreskog opterećenja ni za građane ni za privredu, građani treba da dočekaju poštenu državu za uvođenje nižeg poreza na osnovne životne potrebe, privrednici neka očekuju sniženje doprinosa, jer će doći do povećanja stope PDV", ističu iz SDS-a.

Naglašavaju da vlast samo gleda kako da ostane bar na postignutom, a ako nešto može još da nametne, nije zgorega. To su REFORME.

"Naravno, nema ništa od toga, jer u suštini se ne radi o reformama. Vlast napada i uzima kao i u slučaju sa akcizama na gorivo, bez obraza, uz laži", navode u saopštenju.

Iz SDS podsjećaju da je poznat stav organa stranke SNSD Dodik da su nam stranci krivi za stanje privrede i ekonomije.

"Po najavama Tegeltije i onih stranačkih lidera, reformu zdravstva nam vodi Svjetska Banka, paket reformi je „usaglašen“ sa međunarodnom zajednicom, željeznice već vidimo kako se oporavljaju, a Elektroprivreda po ko zna koji put naručuje organizacione studije.

Sa takvim reformama zaista možemo da se nadamo samo najgorem, pustošenju i daljem trendu odlaska stanovništva, kaže se u sapštenju.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Poznavalac prilika

10.02.2020 12:43

Nek ste im vi rekli. Ma vi ste propala stranka, za vas niko neće više glasati. Trebali ste davno propasti, zapravo niste se ni trebali pojavljivati. Nezna se koje veće zlo nanio ovom narodu vi ili ovi sad.

ODGOVORITE
Name

Ti si nepoznavalac!!!

10.02.2020 15:49

Da ti nije bilo SDS ti danas takve gluposti nebi pisao, stvarao sam RS od prvog do poslednjeg dana, niko nije unistio RS kao ova ne narodna vlast, koja je unistila vise nego rat i sve bombe natoa!!! Poklepusi se i cekaj sendvic koji si zasluzio svoim glu.. m komentarom!!

Name

Xx

10.02.2020 13:04

Vlast je naucila pljackati narod i to je tako. Zato mladi bjeze iz ove zemlje jer nema perspektuve sa ovim lesinarima. Ima li iko normalan da povede ovaj glupi narod i kaze da je dosta pljacke, bahacenja, nerijesenih ubistava, itd.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

10.02.2020 15:07

Narod nije (jeste)stoka da ih neko vodi.

Name

Re

10.02.2020 13:04

Pa gospodo imali ste 5 godina vlast sto to niste uradili nesto za vrijeme vase vladavine narod je poceo napusti zemlju imali ste sve opozicije ekonomija je bila u vasim rukama inostrani odnosi bezbednost itd

ODGOVORITE
Name

Hm

10.02.2020 15:27

Kakvo podlo i licemjerno..... Bolesno!

Name

Rambo

10.02.2020 13:19

Bez stranaka se nemože!A SDS kad se najviše bahatio nije ni blizu ovih sad!Od ovog gore nemože biti!

ODGOVORITE
Name

Uhh

10.02.2020 13:29

Grabar banki samo trazi gde jos moze da uzme.

ODGOVORITE
Name

Ооо

10.02.2020 14:05

Не може нико,нити ће ко гори доћи,од ових које води додик и пејова унука.НИКО И НИКАД ГОРИ ОД ЊИХ.

ODGOVORITE
Name

Re poznavalac prilika

10.02.2020 14:28

Sram te bilo , braniti Tegeltiju , Špirića, Cvijanovićku , Stevandića , koji su pokrali milione , uništili sve što se uništiti može i govoriti da su Govedarica , Pandurevic , Sonja Karadžića , Šarovic , Vukanović , loši , to možesamo debil kao ti ,SDS je stranka koja je stvorila Republiku Srpsku i ljudi su sada koji žele dobro ovom narodu a vi papci i dupelizci nastavite i dalje , dokle ćete vidjecete , doći će vrijeme naplate kad tad

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

10.02.2020 15:28

Poznavalac prilika svaka čast potpunoma si u pravu.