Грчка упутила протестну ноту С. Македонији

Грчка је уложила протестну ноту Сјеверној Македонији због кршења Преспанског споразума а након што је министарка за рад Рашела Мизрахи користила стари назив државе, изјавио је данас сјеверномакедонски министар спољних послова Никола Димитров.

Свијет 10.02.2020 | 08:29
Грчка упутила протестну ноту С. Македонији

Он је на конференцији за новинаре објаснио да је Мизрахи, иначе из опозиционог ВМРО-ДПМНЕ који се противио договору са Грчком о промјени имена, на табли свог министарства поставила таблу са натписом “Република Македонија” умјесто новог имена “Република Сјеверна Македонија”.

Димитров је рекао да тиме погазила Устав и прекршила Преспански договор и законе у вези са тим, преноси МИА.
– Мизрахи је проблематизовала односе са Грчком и направила проблеме у реализацији два стратешка циља Сјеверне Македоније – чланство у ЕУ и НАТО – рекао је он и додао да држава то неће дозволити.

Уједно је од Мизрахи затражио да скине таблу са спорним називом јер министарство на чијем је челу као министарка у техничком мандату “није њен приватан стан”.

Ако то не учини, додао је, затражиће од премијера њену смјену.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неђо.10.2.2020

10.02.2020 08:36

Ко вам води Државу Мизрахи,немојте се изненадити ако видите таблу Северна Албанија уместо Северна Македонија.Заев је продао Македонију за јевтине паре,за НАТО алијансу.Тамо ћете и остати тоће вам бити највећанаграда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

10.02.2020 14:21

Овај ти је комент добар.

Name

МОБИ ДИК

10.02.2020 15:35

Таако це и да буде тразили су хљеба преко погаце