Премијер Црне Горе: Прихватићемо дијалог са Црквом

- Замјеник предсједника ДПС-а и премијер Црне Горе, Душко Марковић казао је на седници Општинског одбора будванског ДПС-а да ће прихватити дијалог са црквом.

Регион 06.02.2020 | 07:33
Премијер Црне Горе: Прихватићемо дијалог са Црквом

"Прихватићемо дијалог са црквом, иако знамо шта стоји иза сцене, јер желимо да се боље разумијемо, да приближимо ставове и потражимо рјешења зарад добра Црне Горе и њених грађана", казао је Марковић, преносе црногорске Вијести.

"У контексту Закона, који смо донијели, Црна Гора се данас налази пред посљедњим изазовом како би била напредна, стабилна и вечна", рекао је црногорски премијер.

(Тањуг)  

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Приблизавање

06.02.2020 06:50

Колико су близу "два ока у глави" ? Могу ли близе? Могу ли даље, кад једно око оде у НАТО ? Могу ли даје, кад се једно око затвара пред криминалом сто врси Мило ? Први пут сам за Ђукановица чуо поцетком деведесетих и то од Црногораца, не од Срба. Рекли су ми да је највећи криминалац у Црној Гори. Толике године тај исти на власти? Чиме се то поноси "свијетла мајска зора" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

06.02.2020 06:56

То је та "нато" стратегија! И наравно лазни патриотизам.

Name

Министар

06.02.2020 08:03

Власт ствара вецу зависност од дроге, цигарета, алкохола, коцке или било цега другог. Проблем је сто су они на власти толико опијени да мисле да су вјецни.

Name

Германy

06.02.2020 08:38

Миле Дјукановиц је миљеник ДОДИКА,проглашен је за лицност године у РС,замислите,он је увео чрни гору у НАТО,рада Нико из СПЦ није дигао глас против тога,исто це и додик урадити

Name

сенберац

06.02.2020 07:45

товамје демократија цојек узо цојека за зену ста казес милијана бацито

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

06.02.2020 09:26

какве људи каче небулозе од коментара.. ово је стравично.. не праве разлику између закона у модерној држави и цркве као старинске творевине која у модерној држави нема улогу... једноставно нема улогу јер бог и држава данас немају везе. умају везе право и држава.. па кад вудите да у бањалуци могу да добију тужбу за ометање и неодржавање концерта шта тек онда могу да добију ови што редовно заустављају саобраћај у црној гори... безвезе се народ излаже притисцима јер вјеровање остаје у срцу а не на асфалту... а нато је одавно поразио србију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

нисам пратио правопис али

06.02.2020 10:03

засто неки казу срби и црногорци? колико знам појам црногорац именује пуцанство Које зиви на одредјеном географском одруцју Које се зове црна гора, анема везе са нородносцу. црногорац мозе бити и кинез који зиви тамо 10-20-30 година. србин, хрват или небитно који народ који зиви на просору Крајине каземо да су крајисници, хрвати и срби у херцеговини су сви херцеговци. дакле. црногорац обиљезава подневље а нема везе са националном прпадносцу. као ни са религијом. генерални Проблем нас Срба је сто поистовјецујемо и сматрамо под једно кад неко казе православац-србин. господо, србин мозе бити и католик и атеиста и лутеранац. по васем је дакле ако је неки србин Протестант по конфесији, он није србин. или је мањи србин од оног који је православац. народ мора разликовати и разграницавати те појмове. географију( дакле, подневље гдје одредјено људство обитава. нпр. црногорац војводјанин, далматинац…), националну припадност( србин, хрват, албанац словенац…) и религијску припадност( српска православна црква, грцка правослана црква, англиканска, римокатолицка). кад народ буде то знао. неце Нико моци да измисља нове нације народности итд. и смањује српски национални Корпус као сто се то кроз историју радило( босњаци у БИХ нпр). или да наса православна црква као свјетовна институција, а не као вјера, користи национално ткиво како би заститила свој интерес и јавно се одрекла дијела народа јер су узели другу вјеру као сто је то био слуцај са муслиманима у босни, па си је црква узела за право да одредјује ко мозе бити које нације и јавно их се одрекла тј рекла да они висе нису "прави срби". и онда нам је увијек неко други крив. а сами себи оваквим потезом пуцали у кољено кад смо пустили да се религија и националност називају једним именом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметњаковицу

06.02.2020 18:02

А како се могла другације назвати?

Name

Назалост

06.02.2020 11:26

СПЦ није црква него прција за обртање пара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

07.02.2020 07:58

Наравно да се мора са народом разговарат, А знано да је за већини Срба, вјера и живот исто, Многи су спремни дати живот за вјеру, То је власти требало бити јасно и кад су доносили тај спорни закон

ОДГОВОРИТЕ