Premijer Crne Gore: Prihvatićemo dijalog sa Crkvom

- Zamjenik predsjednika DPS-a i premijer Crne Gore, Duško Marković kazao je na sednici Opštinskog odbora budvanskog DPS-a da će prihvatiti dijalog sa crkvom.

Region 06.02.2020 | 07:33
Premijer Crne Gore: Prihvatićemo dijalog sa Crkvom

"Prihvatićemo dijalog sa crkvom, iako znamo šta stoji iza scene, jer želimo da se bolje razumijemo, da približimo stavove i potražimo rješenja zarad dobra Crne Gore i njenih građana", kazao je Marković, prenose crnogorske Vijesti.

"U kontekstu Zakona, koji smo donijeli, Crna Gora se danas nalazi pred posljednjim izazovom kako bi bila napredna, stabilna i večna", rekao je crnogorski premijer.

(Tanjug)  

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Priblizavanje

06.02.2020 06:50

Koliko su blizu "dva oka u glavi" ? Mogu li blize? Mogu li dalje, kad jedno oko ode u NATO ? Mogu li daje, kad se jedno oko zatvara pred kriminalom sto vrsi Milo ? Prvi put sam za Đukanovica čuo pocetkom devedesetih i to od Crnogoraca, ne od Srba. Rekli su mi da je najveći kriminalac u Crnoj Gori. Tolike godine taj isti na vlasti? Čime se to ponosi "svijetla majska zora" ?

ODGOVORITE
Name

razumio

06.02.2020 06:56

To je ta "nato" strategija! I naravno lazni patriotizam.

Name

Ministar

06.02.2020 08:03

Vlast stvara vecu zavisnost od droge, cigareta, alkohola, kocke ili bilo cega drugog. Problem je sto su oni na vlasti toliko opijeni da misle da su vjecni.

Name

Germany

06.02.2020 08:38

Mile Djukanovic je miljenik DODIKA,proglašen je za licnost godine u RS,zamislite,on je uveo črni goru u NATO,rada Niko iz SPC nije digao glas protiv toga,isto ce i dodik uraditi

Name

senberac

06.02.2020 07:45

tovamje demokratija cojek uzo cojeka za zenu sta kazes milijana bacito

ODGOVORITE
Name

izraelac

06.02.2020 09:26

kakve ljudi kače nebuloze od komentara.. ovo je stravično.. ne prave razliku između zakona u modernoj državi i crkve kao starinske tvorevine koja u modernoj državi nema ulogu... jednostavno nema ulogu jer bog i država danas nemaju veze. umaju veze pravo i država.. pa kad vudite da u banjaluci mogu da dobiju tužbu za ometanje i neodržavanje koncerta šta tek onda mogu da dobiju ovi što redovno zaustavljaju saobraćaj u crnoj gori... bezveze se narod izlaže pritiscima jer vjerovanje ostaje u srcu a ne na asfaltu... a nato je odavno porazio srbiju..

ODGOVORITE
Name

nisam pratio pravopis ali

06.02.2020 10:03

zasto neki kazu srbi i crnogorci? koliko znam pojam crnogorac imenuje pucanstvo Koje zivi na odredjenom geografskom odrucju Koje se zove crna gora, anema veze sa norodnoscu. crnogorac moze biti i kinez koji zivi tamo 10-20-30 godina. srbin, hrvat ili nebitno koji narod koji zivi na prosoru Krajine kazemo da su krajisnici, hrvati i srbi u hercegovini su svi hercegovci. dakle. crnogorac obiljezava podnevlje a nema veze sa nacionalnom prpadnoscu. kao ni sa religijom. generalni Problem nas Srba je sto poistovjecujemo i smatramo pod jedno kad neko kaze pravoslavac-srbin. gospodo, srbin moze biti i katolik i ateista i luteranac. po vasem je dakle ako je neki srbin Protestant po konfesiji, on nije srbin. ili je manji srbin od onog koji je pravoslavac. narod mora razlikovati i razgranicavati te pojmove. geografiju( dakle, podnevlje gdje odredjeno ljudstvo obitava. npr. crnogorac vojvodjanin, dalmatinac…), nacionalnu pripadnost( srbin, hrvat, albanac slovenac…) i religijsku pripadnost( srpska pravoslavna crkva, grcka pravoslana crkva, anglikanska, rimokatolicka). kad narod bude to znao. nece Niko moci da izmislja nove nacije narodnosti itd. i smanjuje srpski nacionalni Korpus kao sto se to kroz istoriju radilo( bosnjaci u BIH npr). ili da nasa pravoslavna crkva kao svjetovna institucija, a ne kao vjera, koristi nacionalno tkivo kako bi zastitila svoj interes i javno se odrekla dijela naroda jer su uzeli drugu vjeru kao sto je to bio slucaj sa muslimanima u bosni, pa si je crkva uzela za pravo da odredjuje ko moze biti koje nacije i javno ih se odrekla tj rekla da oni vise nisu "pravi srbi". i onda nam je uvijek neko drugi kriv. a sami sebi ovakvim potezom pucali u koljeno kad smo pustili da se religija i nacionalnost nazivaju jednim imenom.

ODGOVORITE
Name

Pametnjakovicu

06.02.2020 18:02

A kako se mogla drugacije nazvati?

Name

Nazalost

06.02.2020 11:26

SPC nije crkva nego prcija za obrtanje para..

ODGOVORITE
Name

D

07.02.2020 07:58

Naravno da se mora sa narodom razgovarat, A znano da je za većini Srba, vjera i život isto, Mnogi su spremni dati život za vjeru, To je vlasti trebalo biti jasno i kad su donosili taj sporni zakon

ODGOVORITE