"РС опредијељена за спровођење реформи"

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас током састанка са британским амбасадором у БиХ Метјуом Филдом да је Српска опредијељена за досљедно спровођење економско-социјалних реформи.

Република Српска 05.02.2020 | 15:28
"РС опредијељена за спровођење реформи"

Вишковић је упознао Филда о мјерама и активностима предвиђеним Програмом економских реформи Републике Српске за период од ове до 2022. године, а чија је реализација у току, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Саговорници су изразили задовољство досадашњом сарадњом, уз увјерење да ће бити настављена и у будућем периоду, нарочито у провођењу реформских процеса, унапређењу привредног амбијента, ефикаснијем пословању јавних предузећа и образовању.

Овом приликом истакнуто је да ће, уз подршку Британије, у Глазгову ове године бити одржана конференција УН о климатским промјенама у којој ће учешће узети Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Саговорници су разговарали о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те о реализацији важних реформских и инфраструктурних пројеката. 

Премијер Српске разговарао је и  са амбасадором Словеније у БиХ Зорицом Букинац, а током састанка је закључено да је сарадња привредника из РС и Словеније добра је основа за унапређење и развој економске, али и сарадње у областима туризма, образовања и информационих технологија.

Они су на састанку у Бањалуци заједнички оцијенили да је Словенија значајан спољно-трговински партнер, да словеначке компаније послујући у Српској остварују добре резулате и имају друштвено-одговорну пословну политику, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На састанку Вишковића и Букинчеве разговарано је и о актуелној политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, с нагласком на даљи развој и унапређење привредне и економске сарадње.

Вишковић је информисао Букинчеву са активностима Владе на плану унапређења привредног амбијента, привлачења страних инвестиција и подршке инвеститорима.

Премијер Српске је истакао да је Република опредијељена за европски пут, указавши на значај механизма координације у складу са уставним надлежностима у БиХ.

У саопштењу Бироа Владе се наводи и да је на састанку речено "да Словенија подржава европски пут БиХ, те да је спремна да на партнерским односима пружи сву расположиву подршку по питању преузимања праксе и искустава у процесу ЕУ интеграција". 

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ма

05.02.2020 14:47

Ово из наслова слусамо вец 15 година, а реформисе се само на горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха

05.02.2020 17:29

Цуј опредијељена..од ког то датума ако није дрзавна тајна. Код ових црвених је и магла скупа

Name

Гангаго

05.02.2020 14:48

Какве црне реформе, па сви ви сте вец одавно банкрот!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

05.02.2020 14:54

Дал је диспецер казао да највеци струцњак за асфалт?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахах

05.02.2020 15:23

На ком језику сте разговарали? Јел на енглеском? Јел вам Дјокиц преводио? А сто се тице привлацења страних инвеститора јесте ли рекли словенцима да спреме дебелу пиксу за "тамо некога" јер без тога нико овдје на овим просторима не мозе отворити фирму!

ОДГОВОРИТЕ
Name

супља

05.02.2020 15:29

Висковиц није урадио ниста одкад је педсједник владе осим сто наставља са задузивањем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куме !

05.02.2020 15:40

О каквим ти реформама збориш , када и сам знаш , уствари не знаш ни да ли си дошао или си пошао , ти прозбориш коју ријеч што ти напишу којекакви савјетници твога шефа . Овде нема никакве реформе , овде се системски пљачка , уништава све што се уништити може , а по наређењу твога шефа , који је преузео на себе обавезу да докрајчи започети посао још далеке 1998 године . Може се и закључити да он то добро одрађује и да је при крају своје мисије . А ти диспечеру , ако имаш имало карактера покри се ушима да те нико нити види , нити чује , правиш од себе спрдњу , исто као и пејина унука , ту сте ви негдје у приближно истој равни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

05.02.2020 16:54

Најлосији председник владе од настанка РС. Све сто зна да као папагај понавља "ја председник владе" Никакви резултата нема а и не пита се он низаста. Лези хлебу да те једем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.02.2020 19:51

Није гори од Бисерке , али јој је добра конкуренција.

Name

Лингвиста

06.02.2020 21:13

Посвећени, опредијељени...., то су два најексплоатисанија придјева, атрибута у вокабулару РС званичника. Девалвирани и излизани, потрошени, необавезујући, без икаквог смисла, одзвањају празнином.

ОДГОВОРИТЕ