"RS opredijeljena za sprovođenje reformi"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas tokom sastanka sa britanskim ambasadorom u BiH Metjuom Fildom da je Srpska opredijeljena za dosljedno sprovođenje ekonomsko-socijalnih reformi.

Republika Srpska 05.02.2020 | 15:28
"RS opredijeljena za sprovođenje reformi"

Višković je upoznao Filda o mjerama i aktivnostima predviđenim Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period od ove do 2022. godine, a čija je realizacija u toku, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, uz uvjerenje da će biti nastavljena i u budućem periodu, naročito u provođenju reformskih procesa, unapređenju privrednog ambijenta, efikasnijem poslovanju javnih preduzeća i obrazovanju.

Ovom prilikom istaknuto je da će, uz podršku Britanije, u Glazgovu ove godine biti održana konferencija UN o klimatskim promjenama u kojoj će učešće uzeti Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o realizaciji važnih reformskih i infrastrukturnih projekata. 

Premijer Srpske razgovarao je i  sa ambasadorom Slovenije u BiH Zoricom Bukinac, a tokom sastanka je zaključeno da je saradnja privrednika iz RS i Slovenije dobra je osnova za unapređenje i razvoj ekonomske, ali i saradnje u oblastima turizma, obrazovanja i informacionih tehnologija.

Oni su na sastanku u Banjaluci zajednički ocijenili da je Slovenija značajan spoljno-trgovinski partner, da slovenačke kompanije poslujući u Srpskoj ostvaruju dobre rezulate i imaju društveno-odgovornu poslovnu politiku, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku Viškovića i Bukinčeve razgovarano je i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, s naglaskom na dalji razvoj i unapređenje privredne i ekonomske saradnje.

Višković je informisao Bukinčevu sa aktivnostima Vlade na planu unapređenja privrednog ambijenta, privlačenja stranih investicija i podrške investitorima.

Premijer Srpske je istakao da je Republika opredijeljena za evropski put, ukazavši na značaj mehanizma koordinacije u skladu sa ustavnim nadležnostima u BiH.

U saopštenju Biroa Vlade se navodi i da je na sastanku rečeno "da Slovenija podržava evropski put BiH, te da je spremna da na partnerskim odnosima pruži svu raspoloživu podršku po pitanju preuzimanja prakse i iskustava u procesu EU integracija". 

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Ma

05.02.2020 14:47

Ovo iz naslova slusamo vec 15 godina, a reformise se samo na gore.

ODGOVORITE
Name

ha ha

05.02.2020 17:29

Cuj opredijeljena..od kog to datuma ako nije drzavna tajna. Kod ovih crvenih je i magla skupa

Name

Gangago

05.02.2020 14:48

Kakve crne reforme, pa svi vi ste vec odavno bankrot!?

ODGOVORITE
Name

Uhh

05.02.2020 14:54

Dal je dispecer kazao da najveci strucnjak za asfalt?

ODGOVORITE
Name

Hahahah

05.02.2020 15:23

Na kom jeziku ste razgovarali? Jel na engleskom? Jel vam Djokic prevodio? A sto se tice privlacenja stranih investitora jeste li rekli slovencima da spreme debelu piksu za "tamo nekoga" jer bez toga niko ovdje na ovim prostorima ne moze otvoriti firmu!

ODGOVORITE
Name

suplja

05.02.2020 15:29

Viskovic nije uradio nista odkad je pedsjednik vlade osim sto nastavlja sa zaduzivanjem

ODGOVORITE
Name

Kume !

05.02.2020 15:40

O kakvim ti reformama zboriš , kada i sam znaš , ustvari ne znaš ni da li si došao ili si pošao , ti prozboriš koju riječ što ti napišu kojekakvi savjetnici tvoga šefa . Ovde nema nikakve reforme , ovde se sistemski pljačka , uništava sve što se uništiti može , a po naređenju tvoga šefa , koji je preuzeo na sebe obavezu da dokrajči započeti posao još daleke 1998 godine . Može se i zaključiti da on to dobro odrađuje i da je pri kraju svoje misije . A ti dispečeru , ako imaš imalo karaktera pokri se ušima da te niko niti vidi , niti čuje , praviš od sebe sprdnju , isto kao i pejina unuka , tu ste vi negdje u približno istoj ravni .

ODGOVORITE
Name

Xl

05.02.2020 16:54

Najlosiji predsednik vlade od nastanka RS. Sve sto zna da kao papagaj ponavlja "ja predsednik vlade" Nikakvi rezultata nema a i ne pita se on nizasta. Lezi hlebu da te jedem.

ODGOVORITE
Name

Re

05.02.2020 19:51

Nije gori od Biserke , ali joj je dobra konkurencija.

Name

Lingvista

06.02.2020 21:13

Posvećeni, opredijeljeni...., to su dva najeksploatisanija pridjeva, atributa u vokabularu RS zvaničnika. Devalvirani i izlizani, potrošeni, neobavezujući, bez ikakvog smisla, odzvanjaju prazninom.

ODGOVORITE