Божовић није на дневном реду сутрашње сједнице

Нема договора странака када је у питању именовање Млађена Божовића за министра људских права и избјеглица БиХ, тако да о овоме сутра неће расправљати ни Представнички дом БиХ, рекао је јуче након сједнице Проширеног колегија Денис Звиздић (СДА), предсједавајући овог дома.

Босна и Херцеговина 03.02.2020 | 17:24
Божовић није на дневном реду сутрашње сједнице

Потврдио је да договор није постигнут, а на упит да ли то значи да СДА не подржава именовање Божовића, Звиздић је рекао:

"Чим нема договора, то значи да није постигнут договор о предложеном кандидату и наставиће се преговори о постизању рјешења, или евентуално имена о којем ће се постићи потпуни концензус".

Додао је да очекује договор, према раније договореним принципима да то буде нестраначки кандидат који има углед унутар надлежности и области за коју ће бити задужен.

И сам Ненад Нешић, посланик ДНС-а у Представничком дому БиХ, који је Божовића предложио за министра, рекао је "Независним" да су мале шансе за његово именовање на сутрашњој сједници.

Сњежана Новаковић Бурсаћ, предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому БиХ, казала је да је јавност заморена да се не поштује договор који је постигнут када је у питању именовање Савјета министара БиХ.

"Што се тиче самог имена Божовића познат је став Зорана Тегелтије и СНСД-а да кандидат који прође званичне провјере, што Божовић јесте, може да буде именован. Све друго нам је непознато, ради се о непотребном одуговлачењу и замарању јавности и непотребном нарушавању повјерења", истакла је она.

Подсјетимо, на прошлој сједници, која је одржана 16. јануара, Клуб СДА је тражио да се с дневног реда скине именовање Млађена Божовића. Након тога је  Зоран Тегелтија, предсједавајући Вијећа министара БиХ, одлучио да с дневног реда повуче ову тачку.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рецимо Косарац

03.02.2020 16:41

Несицу, Ђе је ба запело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

делегат

03.02.2020 16:45

Кад смо прогурали косарца овај мозе бити једнак или бољи. Слабији никако.

Name

истина

03.02.2020 16:42

Биће како каже СДА.Очигледно и не само.

ОДГОВОРИТЕ
Name

03.02.2020 19:54

Ма стаце нам бугари и талијани. Само да се додје на власт,мозе бити и из тунгузије.