Božović nije na dnevnom redu sutrašnje sjednice

Nema dogovora stranaka kada je u pitanju imenovanje Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH, tako da o ovome sutra neće raspravljati ni Predstavnički dom BiH, rekao je juče nakon sjednice Proširenog kolegija Denis Zvizdić (SDA), predsjedavajući ovog doma.

Bosna i Hercegovina 03.02.2020 | 17:24
Božović nije na dnevnom redu sutrašnje sjednice

Potvrdio je da dogovor nije postignut, a na upit da li to znači da SDA ne podržava imenovanje Božovića, Zvizdić je rekao:

"Čim nema dogovora, to znači da nije postignut dogovor o predloženom kandidatu i nastaviće se pregovori o postizanju rješenja, ili eventualno imena o kojem će se postići potpuni koncenzus".

Dodao je da očekuje dogovor, prema ranije dogovorenim principima da to bude nestranački kandidat koji ima ugled unutar nadležnosti i oblasti za koju će biti zadužen.

I sam Nenad Nešić, poslanik DNS-a u Predstavničkom domu BiH, koji je Božovića predložio za ministra, rekao je "Nezavisnim" da su male šanse za njegovo imenovanje na sutrašnjoj sjednici.

Snježana Novaković Bursać, predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, kazala je da je javnost zamorena da se ne poštuje dogovor koji je postignut kada je u pitanju imenovanje Savjeta ministara BiH.

"Što se tiče samog imena Božovića poznat je stav Zorana Tegeltije i SNSD-a da kandidat koji prođe zvanične provjere, što Božović jeste, može da bude imenovan. Sve drugo nam je nepoznato, radi se o nepotrebnom odugovlačenju i zamaranju javnosti i nepotrebnom narušavanju povjerenja", istakla je ona.

Podsjetimo, na prošloj sjednici, koja je održana 16. januara, Klub SDA je tražio da se s dnevnog reda skine imenovanje Mlađena Božovića. Nakon toga je  Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, odlučio da s dnevnog reda povuče ovu tačku.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Recimo Kosarac

03.02.2020 16:41

Nesicu, Đe je ba zapelo.

ODGOVORITE
Name

delegat

03.02.2020 16:45

Kad smo progurali kosarca ovaj moze biti jednak ili bolji. Slabiji nikako.

Name

istina

03.02.2020 16:42

Biće kako kaže SDA.Očigledno i ne samo.

ODGOVORITE
Name

Xl

03.02.2020 19:54

Ma stace nam bugari i talijani. Samo da se dodje na vlast,moze biti i iz tunguzije.