РАСУЛО У ДРВАРУ: СНСД да се врати у институције система

Предсједници општинских одбора странака скупштинске већине у Дрвару ДНС-а Никица Боснић, СП-а Јасна Пећанац и СНС-а Мирослав Јаглица позвали су локални СНСД да се врати у институције ове општинее да би заједнички показали народу да раде у његовом интересу.

Босна и Херцеговина 03.02.2020 | 11:55
РАСУЛО У ДРВАРУ: СНСД да се врати у институције система

Поводом најновијих догађаја у општини Дрвар узрокованих формирањем нове скупштинске већине и доношења одлуке о опозиву начелнице општине, из ових општинских одбора позвали су да се, како су истакли, престане са медијским нападима.

У саопштењу предсједника општинских одбора три странке скупштинске већине истиче се да су одлучни да заштите интересе грађана Дрвара и законитост у раду институција, противећи се свим подјелама унутар српског народа и грађана Дрвара.

Из ових општинских одбора истичу да се држе девизе "Дрвар Дрварчанима", поштујући све људе добре воље и изражавајући посебну захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу и члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за пружену помоћ.

Већина одборника Општинског вијећа Дрвар опозвала је у суботу, 1. фебруара, начелницу општине Душицу Рунић.

За опозив Рунићеве гласало је девет одборника из ПДП-а, Српске напредне странке, ДНС-а, Социјалистичке партије и ХДЗ-а 1990. Као један од разлога за опозив Рунићеве навели су изостанак комуникације са Општинским вијећем.

Начелница општине Дрвар поручила је након што је Општинско вијеће изгласало њен опозив да то само може народ да учини, да је ријеч о противзаконитом поступку и да у рушењу српског корпуса у ФБиХ помажу подобни Срби.

Подсјећамо, јуче је у Дрвару активирана експлозивна направа у близини хотела "Дрвар" али повријеђених није било. Препостваља се да је активирање експлозивне направе повезано са смјеном начелнице Рунић.

Раније је у изјави за Фену предсједница Општинског вијећа Дрвар Јасна Пећанац (Социјалистичка партија) као разлоге опозива начелнице навела  кршење одредби статута општине, непоштивање и непровођење одлука Општинског вијећа, опструкцију и блокаду рада Општинског вијећа Дрвар, непоштивање одредби Закона о буџету ФБиХ, несавјесно и самовољно трошење буџетских средстава те незаконит пријем особа у радни однос у општинским службама.

С друге стране, Рунићева је у изјави за локалне медије устврдила како је сједница Општинског вијећа Дрвара одржана без утврђеног кворума за рад те да су прекршене одредбе Пословника о раду Општинског вијећа.

Битно је примјетити да у Дрвару дошло до пуцања савеза између ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 јер је ХДЗ остао у савезу са СНСД-ом а ХДЗ 1990 са свим осталим.

(Агенције) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

оо7

03.02.2020 11:29

Намирисала опозиција неке паре???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

03.02.2020 12:39

Ово се и десава да неби снсд покрао и ове паре као и милионе донација које су досле у дрвар

Name

Пролазник

03.02.2020 11:55

Овај ДНСД гдје год додје прави десктруцију, Свим се слузе код њи влада закон мафије.Ко им стане на пут или га уцјене или га мрак поједе.Цим неко добро послује а није под њиховом сапом они га запале или му натоваре испекцију.Ово није нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.02.2020 12:14

Какав се ту тек лоповлук догађа. Које је то манипулисање народом.

Name

Клековаца

03.02.2020 12:24

Странке у Дрвару морају проводити политику у складу са потребама и захтјевима грађана.Док год Спириц, Стевандиц и други који не живе у Дрвару , а врше постављање на руководеће функције у Дрвару нема среће.Спириц и Стевандиц нека се врате са породицама у Дрвар и нека онда учествују у политичком животу тог града.Проблеме у Дрвару најбоље знају људи у Дрвару, а не они који у Дрвар ради личне користи.

Name

Док Холидеј

03.02.2020 12:39

У снсад-у кажу својим коалиционим партнерима договорићемо се биће како ја кажем ако нема договора онда они купе увјек има чавића и стевнандића и направе раздор најсвјежије је то са социјалистима једино што ми их није жао ато исто ће се десити и снсд-у исти тај карцином ће их разорити никад се неће излечити а како ће проћи РС то је велико питање.

Name

Ад

03.02.2020 12:48

Шта се дешава са Србима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.02.2020 13:00

Сад се зна ко краде паре .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.02.2020 15:35

СНСД се понаша као Коминтерна, није ни чудо из тог су миљеа и настали

ОДГОВОРИТЕ
Name

03.02.2020 17:01

Цим се неко ухвати у корупцију,одма га прогласе непријатељем. Само зато сто изнесе у јавност.

Name

тд

03.02.2020 18:23

јос само голи оток им фали

Name

цлинтон

27.03.2020 20:52

Срце ми је било сломљено, никад не вјерујем да ћу се вратити бившем док др. Труст не врати мог бившег у року од 24 сата снажном љубавном чаролијом. Поуздан је за позитивне резултате контактирајте чаробњака за љубавну чаролију на е-маил: >>>> плацеофсолутион@yахоо.цом <<<< или WхатсАпп на + 1 443 281 3404

ОДГОВОРИТЕ