RASULO U DRVARU: SNSD da se vrati u institucije sistema

Predsjednici opštinskih odbora stranaka skupštinske većine u Drvaru DNS-a Nikica Bosnić, SP-a Jasna Pećanac i SNS-a Miroslav Jaglica pozvali su lokalni SNSD da se vrati u institucije ove opštinee da bi zajednički pokazali narodu da rade u njegovom interesu.

Bosna i Hercegovina 03.02.2020 | 11:55
RASULO U DRVARU: SNSD da se vrati u institucije sistema

Povodom najnovijih događaja u opštini Drvar uzrokovanih formiranjem nove skupštinske većine i donošenja odluke o opozivu načelnice opštine, iz ovih opštinskih odbora pozvali su da se, kako su istakli, prestane sa medijskim napadima.

U saopštenju predsjednika opštinskih odbora tri stranke skupštinske većine ističe se da su odlučni da zaštite interese građana Drvara i zakonitost u radu institucija, protiveći se svim podjelama unutar srpskog naroda i građana Drvara.

Iz ovih opštinskih odbora ističu da se drže devize "Drvar Drvarčanima", poštujući sve ljude dobre volje i izražavajući posebnu zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za pruženu pomoć.

Većina odbornika Opštinskog vijeća Drvar opozvala je u subotu, 1. februara, načelnicu opštine Dušicu Runić.

Za opoziv Runićeve glasalo je devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990. Kao jedan od razloga za opoziv Runićeve naveli su izostanak komunikacije sa Opštinskim vijećem.

Načelnica opštine Drvar poručila je nakon što je Opštinsko vijeće izglasalo njen opoziv da to samo može narod da učini, da je riječ o protivzakonitom postupku i da u rušenju srpskog korpusa u FBiH pomažu podobni Srbi.

Podsjećamo, juče je u Drvaru aktivirana eksplozivna naprava u blizini hotela "Drvar" ali povrijeđenih nije bilo. Prepostvalja se da je aktiviranje eksplozivne naprave povezano sa smjenom načelnice Runić.

Ranije je u izjavi za Fenu predsjednica Opštinskog vijeća Drvar Jasna Pećanac (Socijalistička partija) kao razloge opoziva načelnice navela  kršenje odredbi statuta opštine, nepoštivanje i neprovođenje odluka Opštinskog vijeća, opstrukciju i blokadu rada Opštinskog vijeća Drvar, nepoštivanje odredbi Zakona o budžetu FBiH, nesavjesno i samovoljno trošenje budžetskih sredstava te nezakonit prijem osoba u radni odnos u opštinskim službama.

S druge strane, Runićeva je u izjavi za lokalne medije ustvrdila kako je sjednica Opštinskog vijeća Drvara održana bez utvrđenog kvoruma za rad te da su prekršene odredbe Poslovnika o radu Opštinskog vijeća.

Bitno je primjetiti da u Drvaru došlo do pucanja saveza između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 jer je HDZ ostao u savezu sa SNSD-om a HDZ 1990 sa svim ostalim.

(Agencije) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

oo7

03.02.2020 11:29

Namirisala opozicija neke pare???

ODGOVORITE
Name

Td

03.02.2020 12:39

Ovo se i desava da nebi snsd pokrao i ove pare kao i milione donacija koje su dosle u drvar

Name

Prolaznik

03.02.2020 11:55

Ovaj DNSD gdje god dodje pravi desktruciju, Svim se sluze kod nji vlada zakon mafije.Ko im stane na put ili ga ucjene ili ga mrak pojede.Cim neko dobro posluje a nije pod njihovom sapom oni ga zapale ili mu natovare ispekciju.Ovo nije normalno.

ODGOVORITE
Name

Re

03.02.2020 12:14

Kakav se tu tek lopovluk događa. Koje je to manipulisanje narodom.

Name

Klekovaca

03.02.2020 12:24

Stranke u Drvaru moraju provoditi politiku u skladu sa potrebama i zahtjevima građana.Dok god Spiric, Stevandic i drugi koji ne žive u Drvaru , a vrše postavljanje na rukovodeće funkcije u Drvaru nema sreće.Spiric i Stevandic neka se vrate sa porodicama u Drvar i neka onda učestvuju u političkom životu tog grada.Probleme u Drvaru najbolje znaju ljudi u Drvaru, a ne oni koji u Drvar radi lične koristi.

Name

Dok Holidej

03.02.2020 12:39

U snsad-u kažu svojim koalicionim partnerima dogovorićemo se biće kako ja kažem ako nema dogovora onda oni kupe uvjek ima čavića i stevnandića i naprave razdor najsvježije je to sa socijalistima jedino što mi ih nije žao ato isto će se desiti i snsd-u isti taj karcinom će ih razoriti nikad se neće izlečiti a kako će proći RS to je veliko pitanje.

Name

Ad

03.02.2020 12:48

Šta se dešava sa Srbima.

ODGOVORITE
Name

borac

03.02.2020 13:00

Sad se zna ko krade pare .

ODGOVORITE
Name

Marko

03.02.2020 15:35

SNSD se ponaša kao Kominterna, nije ni čudo iz tog su miljea i nastali

ODGOVORITE
Name

Xl

03.02.2020 17:01

Cim se neko uhvati u korupciju,odma ga proglase neprijateljem. Samo zato sto iznese u javnost.

Name

td

03.02.2020 18:23

jos samo goli otok im fali

Name

clinton

27.03.2020 20:52

Srce mi je bilo slomljeno, nikad ne vjerujem da ću se vratiti bivšem dok dr. Trust ne vrati mog bivšeg u roku od 24 sata snažnom ljubavnom čarolijom. Pouzdan je za pozitivne rezultate kontaktirajte čarobnjaka za ljubavnu čaroliju na e-mail: >>>> [email protected] <<<< ili WhatsApp na + 1 443 281 3404

ODGOVORITE