“Берлин ће преко Брисела водити главну ријеч”

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће, без обзира на то која личност буде именована за изасланика за Косово, Берлин преко Брисела водити главну ријеч о рјешењу косовског питања.

Србија 01.02.2020 | 11:53
“Берлин ће преко Брисела водити главну ријеч”

Вучић је, у изјави ТВ Прва, казао да мисли да већ зна ко ће бити представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и вјероватно БиХ.

Биће то неко од великог утциаја у Берлину, односно са великом подршком Берлина. Он ће бити под великим утицајем Берлина. Де факто ће, без обзира на то која је личност, Берлин преко Брисела водити главну ријеч, што за нас није лако, објаснио је он.

Вучић је, упитан шта је разговарао са високим представником за спољну и безбједносну политику ЕУ Ђузепом Борељом, рекао да се ради о искреном пријатељу Србије, који разумије позицију земље.
Он је, према његовим ријечима постављао питање и У Приштини, а и овде, шта би то Србија добила за признање Косова.

– За разлику од оних који мисле да је нормално да Србија мора да призна Косово и да је само питање тренутка када ће то бити, он је човјек који долази из земље која није признала Косово и зна да ни Шпанија неће то да учини. Косово је са међуанродним представницима увијек главна тема, 99 одсто времена оде на Косово. Они кажу: “Немојте да рачунате да ћете бити дио ЕУ, ако не ријешите то питање”. То недвосмислено кажу – истакао је Вучић.

Указао је да је Борељ професионалац, и да он мора да разговара и са Приштином, јер има Нијемце, Французе који су признали независно Косово.

– Како да каже Ангели Меркел нећу да разговарам, то није реално. Он је добар човјек, који разумије Србију, који разумије српске потребе и политичке ставове – рекао је он.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РУус

01.02.2020 11:17

Погледат на јуту причу Салиха Селимовића о свом пореклу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

цини ми се

02.02.2020 09:40

Квази-српске водје и лазне патриоте само замајавају српски народ, од '91. па све до дана данасњега. Једини циљ је разбити Србе на сто висе ситнијих цестица и у некој даљој перспективи свести их на националну мањину на простору Балкана и ту населити српске вјековне непријатеље из сјенке, а спомињати их именом није бас паметно јер бојим се да би ти исти то могли назвати антисемитизмом... све остало су само средства ка том циљу. Назалост највисе стете српском народу наносе изроди и продане дусе српског народа, Срби којима је прво допустено да их похлепа толико обузме и да толико огрезну у криминал да је послије сасвим једноставно класицним уцјенама управљати њиховим званицним одлукама... одлукама које се сасвим мало тицу њих самих јер њима Отадзбина не преставља ниста сем плијена којим хране свој властити его... Да је другације и да ово није истина Србија би била у рату јос те исте '91. а јос даље у прослост гледано Обреновици никада не би били побијени јер могли смо за њиховог вакта имати оно сто спомињу дотицни квази-срби данас, спомињуци Србију, Косово и Метохију и Босну и Херцеговину у истој реценици и у истом смислу на поцетку овог текста... само тада смо имали и Стару Србију и Црну Гору а богами и подоста од Албаније и Бугарске. Е Срби, е брацо, подигнимо конацно погнуте главе, показимо достојанство и у славу насих Предака и за добробит насих Потомака рецимо конацно НЕ неправди и лазним патриотама клептократског типа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ујак

02.02.2020 09:49

Давно сам рекао да иза свих ових догадаја на ови просторима стоје Германи,а не Амери.Амери само изводаци радова,а Амери тј Јевреји све то раде за паре.Свапске,наравно.Паре у некој форми.Њемци су имали колосалан новцани фонд за уједињење две њемацке.Врло могуце паре из тог фонда.Све сто се данас ради, радило се и у прослости.По гермнанским рецептима.Знаци, нису досли на Косово да нам отму цумур или Трепцу.То су небулозе.Одвајање ЦГ од Србије,а онда десрбизација те ЦГ.Стара аустријска опсесија.Гурање муслимана у БиХ и на Косову против Срба,стара аустријска политика.Треба цитати историју.Људи све то написали.А Вуциц тек сада то проконтава.Сви трце у Америку,мисле Амери главни.Али нису.Они овдје ниста неце урадити против њемацких замисли.100% је то тако.

ОДГОВОРИТЕ