“Berlin će preko Brisela voditi glavnu riječ”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će, bez obzira na to koja ličnost bude imenovana za izaslanika za Kosovo, Berlin preko Brisela voditi glavnu riječ o rješenju kosovskog pitanja.

Srbija 01.02.2020 | 11:53
“Berlin će preko Brisela voditi glavnu riječ”

Vučić je, u izjavi TV Prva, kazao da misli da već zna ko će biti predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i vjerovatno BiH.

Biće to neko od velikog utciaja u Berlinu, odnosno sa velikom podrškom Berlina. On će biti pod velikim uticajem Berlina. De fakto će, bez obzira na to koja je ličnost, Berlin preko Brisela voditi glavnu riječ, što za nas nije lako, objasnio je on.

Vučić je, upitan šta je razgovarao sa visokim predstavnikom za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Đuzepom Boreljom, rekao da se radi o iskrenom prijatelju Srbije, koji razumije poziciju zemlje.
On je, prema njegovim riječima postavljao pitanje i U Prištini, a i ovde, šta bi to Srbija dobila za priznanje Kosova.

– Za razliku od onih koji misle da je normalno da Srbija mora da prizna Kosovo i da je samo pitanje trenutka kada će to biti, on je čovjek koji dolazi iz zemlje koja nije priznala Kosovo i zna da ni Španija neće to da učini. Kosovo je sa međuanrodnim predstavnicima uvijek glavna tema, 99 odsto vremena ode na Kosovo. Oni kažu: “Nemojte da računate da ćete biti dio EU, ako ne riješite to pitanje”. To nedvosmisleno kažu – istakao je Vučić.

Ukazao je da je Borelj profesionalac, i da on mora da razgovara i sa Prištinom, jer ima Nijemce, Francuze koji su priznali nezavisno Kosovo.

– Kako da kaže Angeli Merkel neću da razgovaram, to nije realno. On je dobar čovjek, koji razumije Srbiju, koji razumije srpske potrebe i političke stavove – rekao je on.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

РУус

01.02.2020 11:17

Погледат на јуту причу Салиха Селимовића о свом пореклу .

ODGOVORITE
Name

cini mi se

02.02.2020 09:40

Kvazi-srpske vodje i lazne patriote samo zamajavaju srpski narod, od '91. pa sve do dana danasnjega. Jedini cilj je razbiti Srbe na sto vise sitnijih cestica i u nekoj daljoj perspektivi svesti ih na nacionalnu manjinu na prostoru Balkana i tu naseliti srpske vjekovne neprijatelje iz sjenke, a spominjati ih imenom nije bas pametno jer bojim se da bi ti isti to mogli nazvati antisemitizmom... sve ostalo su samo sredstva ka tom cilju. Nazalost najvise stete srpskom narodu nanose izrodi i prodane duse srpskog naroda, Srbi kojima je prvo dopusteno da ih pohlepa toliko obuzme i da toliko ogreznu u kriminal da je poslije sasvim jednostavno klasicnim ucjenama upravljati njihovim zvanicnim odlukama... odlukama koje se sasvim malo ticu njih samih jer njima Otadzbina ne prestavlja nista sem plijena kojim hrane svoj vlastiti ego... Da je drugacije i da ovo nije istina Srbija bi bila u ratu jos te iste '91. a jos dalje u proslost gledano Obrenovici nikada ne bi bili pobijeni jer mogli smo za njihovog vakta imati ono sto spominju doticni kvazi-srbi danas, spominjuci Srbiju, Kosovo i Metohiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj recenici i u istom smislu na pocetku ovog teksta... samo tada smo imali i Staru Srbiju i Crnu Goru a bogami i podosta od Albanije i Bugarske. E Srbi, e braco, podignimo konacno pognute glave, pokazimo dostojanstvo i u slavu nasih Predaka i za dobrobit nasih Potomaka recimo konacno NE nepravdi i laznim patriotama kleptokratskog tipa...

ODGOVORITE
Name

Ujak

02.02.2020 09:49

Davno sam rekao da iza svih ovih dogadaja na ovi prostorima stoje Germani,a ne Ameri.Ameri samo izvodaci radova,a Ameri tj Jevreji sve to rade za pare.Svapske,naravno.Pare u nekoj formi.Njemci su imali kolosalan novcani fond za ujedinjenje dve njemacke.Vrlo moguce pare iz tog fonda.Sve sto se danas radi, radilo se i u proslosti.Po germnanskim receptima.Znaci, nisu dosli na Kosovo da nam otmu cumur ili Trepcu.To su nebuloze.Odvajanje CG od Srbije,a onda desrbizacija te CG.Stara austrijska opsesija.Guranje muslimana u BiH i na Kosovu protiv Srba,stara austrijska politika.Treba citati istoriju.Ljudi sve to napisali.A Vucic tek sada to prokontava.Svi trce u Ameriku,misle Ameri glavni.Ali nisu.Oni ovdje nista nece uraditi protiv njemackih zamisli.100% je to tako.

ODGOVORITE